Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mennyit ér egy gulyás?

Mennyit ér egy gulyás?

Figyelt kérdés

Mondjuk egy külföldinek aki csak meg akarja tapasztalni a magyar ízeket, de nem akar túl sok pénzt elkölteni egy drága étteremben, csak egy tál elfogadható gulyást akar enni.

Én 2000 Ft-ért ettem olyat ami nem volt förtelmes, de ennyi túl sok érte.

2020. jan. 22. 05:35
 1/6 anonim ***** válasza:
24%

Amennyit adnak érte. Ha kétezret, akkor annyit. Én sem fizetnék érte ennyit, de még ötszázat sem. Amit a turistáknak árulnak, az szerintem minden, csak nem gulyás.

Most persze az ötszáz forint nagyon alacsony ár, hiszen az étteremnek meg kell keresnie a dolgozók bérét, a működési költségeket, stb. A németek meg úgyis kifizetik, mert nem tudják milyen a gulyás.

2020. jan. 22. 07:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A közelünkben van egy csárda. Jól ismert és nagyon jól elkészített magyar ételeket adnak, gulyásleves, babgulyás, orjaleves, többféle pörkölt, jó nagy adag. Ezeket 1300 és 1700 Ft között lehet kapni. Ennyit szerintem megér. Ebédidőben alig lehet a parkolóban helyet találni, ezért az gondolom másnak is megfelelő az ár-érték arány amit kialakítottak.
2020. jan. 22. 08:51
 3/6 anonim ***** válasza:
72%
Ne a turistaetetőkbe vidd, hanem valami tisztességes (de nem hájpolt) magyaros étterembe.
2020. jan. 22. 09:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha levesként eszed főétel előtt akkor szerintem 1000 Ft szokott lenni kb éttermekben, ami elfogadható vagy annál jobb. Persze ezek viszonylag kisebb adagok.
2020. jan. 22. 11:13
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy eszed, mi a hely üzletpolitikája, célja, minőségi szintje.

Egy étteremben az árképzésnek csak töredéke az, hogy maga az étel mennyit ér, vagy mennyiből lehet összerakni.

Egy nem flancolós helyen, ahol nem pofátlan árréssel dolgoznak, 1200-1500 ft-ból nagyon korrekt, gazdag bográcsgulyást lehet enni.

Ez általában 5-6 deci. Kis szerencsével vagy helyismerettel ennél minimálisan olcsóbban is ki lehet fogni.

Gulyáslevesből szoktak adni fél adagot is, ez kb 2,2-3 deci között mozog, árban arányaiban követi, tehát kb a fele.

2020. jan. 22. 11:50
 6/6 anonim ***** válasza:
72%

az utolsóhoz egy megjegyzés: a féladag mindenhol legalább kétharmad, de inkább háromnegyed áron van.

Ugyanis a HR-input ugyanannyi benne, mint az egész adagban. Kitálalás, edényhasználat, kiszolgálás, stb.

2020. jan. 22. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!