Mit jelent az, hogy "a feltüntetett árak tájékoztató jellegűek"?
Egy étterem honlapján az étlapot néztem, ott találtam ezt a mondatot. Mire utalhat ez?
Hogy ne csodálkozzak, ha a számla végén +10% szervizdíjat is felszámolnak?
Vagy általában véve, hogy ne csodálkozzak, ha valójában egyik-másik étel-ital nem annyiba kerül, mint amennyi ki van írva (hanem természetesen többe)?
Egyáltalán szabályos ez így? Az étterem bejáratánál úgy tudom kötelező kirakni az étlapot, és nem a választék megtekintése miatt, hanem az árak miatt. Hogy az embernek legyen fogalma, mennyibe kerül, ha beül oda enni-inni.
Vendéglátásban dolgozók, vagy ebben járatosak véleményét kérdezném, mire számítson az ember, ha ilyet olvas?
Köszönöm a gyors reagálásokat!
A nyomdahibákért természetes, hogy nem hibáztatnám őket, habár szerintem ez annyira ritka, hogy nem is értem, miért van mindenütt ez a felelősségelhárítás.
Azon meglepődtem, amit 4-es írt. Azt gondoltam, annyira "élő" egy étterem honlapja, hogy ha árváltozás van, akkor először a honlapra beírják, majd ezt nyomtatják ki (mert teljesen ugyanolyan formátumú, mint egy nyomtatott étlap), és ezt rakják bele az étteremben levő étlapokba. Úgy látszik, sok étterem (ill. kkv) vezetőjének más a logikája, mint az enyém. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!