Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért mindig csak a bunkó...

Miért mindig csak a bunkó vendégekre panaszkodnak, mi a helyzet a bunkó pincérekkel?

Figyelt kérdés

Őszintén szólva én még elég kevés olyan esetnek voltam a tanúja, hogy a vendég bunkózott volna, ellenben a fordítottjának már sokszor.

Persze aláírom, vannak ritka bunkó emberek, de ugyanennyi bunkó pincér is van. Nem egyszer tapasztaltam, hogy vendéglátáshoz kb semmit nem értő, butácska fiatal lányok fejeket vágva, megjegyzésekkel veszik fel a rendelést, sőt olyan is előfordult már, hogy (ez mondjuk egy öreg tyúk volt) 2500-al kevesebbet adott vissza és miután ezt normális, emberi hangnemben szóvá tettem, szinte lekiabálta a fejem. Ismerősökkel is csomó hasonló történt, illetve saját füllel is hallom néha, hogy hogy viselkednek a vendégekkel néhányan. Vannak éttermek, amiket kifejezetten elkerülök az alkalmazottaik miatt.

Mert az oké, érthető, hogy fárasztó munka és elegük van, de minden munka az és aki nem képes tisztelettel beszélni a vendéggel, az minek megy vendéglátóiparba dolgozni? Ezen most kicsit felhúztam magam, mert csomó ilyen posztot látok, ahol a vendégeket szidják, holott magukba is kéne nézni néha. Nektek mik a tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

2019. júl. 28. 19:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
82%
Az emberek 99%-a nem azért megy étterembe dolgozni, mert ez álmai melója, hanem azért, mert nincs jobb. Abszolút nem vagyok alkalmas pincérnek, nincs türelmem az emberekhez és rosszak a szociális készségeim, mégis 3 évig csináltam, sajnos ennyi ideig tartott, amíg sikerült mást találnom helyette. Ha tehettem volna, az első próbanap után azonnal felmondok, de akkor kiraktak volna az albérletemből, mert nem telt volna lakbérre. Én azóta, hogy már tudom, mi zajlik egy étteremben a háttérben, vendégként is teljesen máshogy állok hozzájuk. Egyáltalán nem neheztelek azokra a dolgozókra, akik nem nyalják ki a hátsómat, és maximálisan becsülöm azokat, akik olyan munkakörülmények között is képesek egész nap mosolyogni és udvariasak lenni minden egyes vendéggel.
2019. júl. 28. 23:13
 12/14 anonim ***** válasza:
89%

15 évig dolgoztam vendéglátásban. Kocsmától az elegáns étteremig mindenféle helyen voltam. Igen, vannak bunkó pincérek is, de hidd el, többségében a vendég az, aki minősíthetetlen stílusú.

A leggyakoribb a ki ha én nem típus, aki úgy gondolja, egyenesen Isten szállt a személyében a vendeglato egységbe, minimum, hogy a lába nyomát is megcsókolja a pincér.

Aztán van a mindentudó, aki pl az én személyes kedvencem volt. Sosem felejtem el Frappé kisasszonyt, aki a kb 150 centijével nézett rám "le" és lazan minden köszönés vagy egyéb nélkül "tudsz frappet csinálni?- kérdéssel nyitott. Nos, tudtam. A probléma csak az volt, hogy ő nem tudta, mi az a Frappé és kiverte a balhét, amikor elé tettem. Az ő okos, mindentudó kis fejében a Frappé forró csoki volt....

Vagy a minden pincérnő kva típus, aki lázán felteszi a "mennyi egy menet" kérdést, aztán csodálkozik, amikor a válasz a nincs az a pénz és egy egészen véletlenül az ölébe boruló ital...

Hidd el, sok illet tudnának a vendéglátósok mesélni....

2019. júl. 29. 09:09
 13/14 anonim ***** válasza:
84%

Gyanítom mert van itt egy komoly aránytalanság a felállásban. A vendég egyszer találkozik a bunkó pincérrel és legfeljebb nem megy oda többet, end of story. A pincér viszont akár tucatjával kapja a bunkó vendégeket, minden egyes nap.

Én konyhán dolgozom, és bármilyen idegtépő meló is néha, azért mégis hálás vagyok hogy anno nem kiszolgálónak vettek fel. Van némi rálátásom hogy miket kell elviselniük a pincéreknek, és nem csoda hogy a legtöbben gyorsan belefásulnak... Amikor egy pincérnek van egy rakás asztala egyszerre, és naná hogy mindegyik úgy gondolja hogy ő a prioritás, és mindegyiktől a pincér kapja az ívet hogy merészelt nem hatfelé szakadni. Na meg ott vannak a mindent jobban tudó vendégek, a mindenre panaszkodóak, ott vannak ordenáréék vagy a neveletlen gyerkőcösek, stb. Azért például az is elég gáz amikor a kis ovis Marcikát noszogatja anyuci hogy na, mutasd meg milyen nagyfiú vagy, mondd csak szépen mit szeretnél rendelni. Gyerek persze zavarban, meg amúgy is határozatlan, nagy nehezen kinyögi mittudomén, a csirkefalatkákat, és akkor még hajrá, válassz csak szószt is, üdítőt, kérsz-e valami gyümölcsöt is? A percek telnek, a másik húsz vendég türelmetlenül vár, és persze megint ki lesz lecseszve, hogy miért nem jött hamarabb, hát ő már 5 perce integet hogy akar még egy kólát? A pincér...

2019. júl. 31. 01:09
 14/14 anonim ***** válasza:
79%

Igaza van a kerdezõnek, termeszetesen van néhany jó is, de valljuk be ritka a jo pincer.

En is pincerkedten , nagyon szerettek a vendegek, kepeket is folyton csinaltak velem, de a pincer csaj kollegam irigy lett es mar untam hogy rosszba beszel a fõnoknek es a tobbi kollegaknak.

A fõnokrol is megvan a velemenyem hogy 12ora helyet 4 oraba jelentett be ami nem mas mint lopas,tolvajnak minõsítem az ilyeneket akik a meglopjak a sajat dolgozoikat.

Azzal ne gazdagodjon mar meg senki sem hogy engem meglop. Igy kiszalltam ebbõl a fajta munkabol.

Par hétre ra azok a vendegek akik oda jartak minden este ettermet valtottak mert mar nem voltam ott.. :D

Ez van, a bunko pinceres helyeket elkerulom , vagy szolok egy kedvesebbnek h õ szolgaljon ki.

2019. aug. 20. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!