Vegán család havi étkezése mennyiből jön ki?
A tegnapi 21:04-es vagyok. Ahogy látom, mégis van értelme megadni az Eurós értéket, mert különben nem összehasonlítható a másik válaszolóével.
Szóval amióta vegán módon étkezünk, a havi élelmiszerköltség 350-400 Euró közt mozog, és ez is úgy, hogy olcsóbb üzletekben vásárolunk, nem bióboltokban, mert akkor jóval a többre jönne ki.
A fiam vegetáriánus, és mivel neki kifejezetten kevés jövedelme van, napi 7 Eurót szabott magának felsö határnak, és ö tényleg csak a legolcsóbb dologkat tudja ebböl megengedni magának. (pl friss spárga é zöldségek egy része nem fér bele, csak konzerv, stb)
A másik válaszoló által említett fejenkénti 100 Eurót rettentö kevésnek és valószínütlennek tartom, ennyiböl nem tudom, hogy lehetne kihozni két ember étkezését, hacsak nem kapnak valahonnan élelmiszereket, amelyeket nem számol bele.
Kedves 75%-os kötekedő,
annak ellenére, hogy te magad vagy nem adtál választ a kérdésre, vagy egyértelműen hazudsz (2 75%-os növényi étrendes egy kérdésnél melyből mindkettő külföldön él? Igen valószínűtlen...), én válaszolok neked.
2 hetente szoktam menni bevásárolni az ulmi piacra, ha oda nem jutok el, Memmingenbe megyek. 60-70€-t adok ki ilyenkor zöldségre, gyümölcsre. Ez 120-140€ egy hónapban.
A maradék pénz hüvelyesekre, gabonákra, olajos magvakra megy el, melyeket 2-5kgs kiszerelésekben veszek. Családi házban bőven elfér a kamrában. Hónapokra leosztva a 200€-t sosem léptük még túl, mert ez az az összeg, amit a "kaja" zsebbe rakunk a bankkártyán, és innét fizetünk, és még sosem voltunk mínuszban vele.
1 kg szejtán (búzasikér) 5€. 100g szejtán 75g fehérje; 1kg szejtánból 2-3kg készétel lesz. Magyarán 5€ = 2-3kg étel =20-30 étkezés. Ez kb. 20-25 CENT/étkezés/fő.
5kg szójabab = 14€. 1kg= nem egész 3€. 1liter szójatej/szójajoghurt 150g szójabab = nem egész 50 CENT egy LITER. egy étkezésre mondjuk 2 deci szójajoghurt 10cent.
A többit nem vezetem le, így remélem érthető azért mi ennyire olcsó, csak gondolkodni kell.
5kg zab 10€
5kg csicseriborsó 20€
5kg bármilyen babféle 20€
5kg tönköly 7€
5kg hajdina 7€
5kg kuszkusz 17€
5kg lencse 15-20€ színtől függően
5kg rizs 10-11€
5kg árpa 8€
Emellett meg nem avokádón, licsin meg mangón élünk, hanem SZEZONÁLIS, HELYI termékeken, ami a zöldségeket, gyümölcsöket illeti, és ezek bizony olcsók!
Tudom ajánlani amúgy pl. a Mühle Schlingemann és az [link] oldalát nagyobb mennyiségekben a gabonákkal kapcs., de számtalan ilyen oldal van még, nem csak innen szoktam rendelni.
A magvakat amúgy kifejeltettem.
földimogyi 5kg 15€
szotyi 5kg 10-12€
tökmag 2,5 kg 13€
mandula/dió/mogyoró 2,5kg 20-25€
de ezeket mint írtam csak reggelibe + nasizni esszük úgyhogy ebből nem fogynak akkora mennyiségek, mint a hüvelyesekből vagy gabonákból. Szerencsére fagyóban évekig elvannak.
Én ugyan nem vagyok család, és nem is vagyok teljesen vegán, csak mondjuk 95%-ban, de az én havi kiadásom kajára általában 30-40 ezer forint között van, inkább a 30-hoz közel. Az idei év eddig:
jan.: 25 500 Ft
febr.: 29 300 Ft
márc.: 42 800 Ft
ápr.: 29 600 Ft
Ez 31 800 Ft-os átlag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!