Mitől függ hogy valaki simán le tud mondani a húsról és valaki képtelen rá és szinte hús függő?
Vannak emberek akiknek abszolút nem fontos a hús, szinte undorodnak tőle és ugye vannak a hús hús függők akik húst hússal esznek.
Talán simán hozzáállás kérdése vagy tényleg létezik ilyen anyagcsere típusok hogy szénhidrát vagy fehérje típusú. Vagy csak ízlés kérdése?
Ez jó kérdés.
Én egész életemben szerettem húst (is) enni, nem húst hússal, de naponta valamennyit igen, ugyan sok zöldséggel meg salátával, de anélkül valami mindig hiányzott.
Most jó egy éve meg egyszerüen megváltozott az ízlésem, egyáltalán nem eszem húst (meg tojást, tejterméket sem), csak növényeket. Nem azért, mert undorodom ezektöl, vagy ideológiai okokból, hanem egyszerüen nem kívánom, hiába készítek húsos ételeket a többieknek, nekem nem jut eszembe, hogy abból is egyek.
Most így sokkal jobban érzem magam egészségileg, és az orvos szerint is minden értékem sokat javult a korábbiakhoz képest - szóval feltehetöen valami oka van, hogy megváltozott az igényem.
Ilyen nincs hogy fehérje meg szénhidrát típus, áltudományos baromság.
Az hogy ki mond le róla könnyebben az egyéni preferencia, ÍZLÉS kérdése nem egészségé!
A kérdés az, hogy MILYEN vegán étrendre tértél át - mert a legtöbben ott rontják el, hogy a megszokott hús-körítés étrendböl egyszerüen kihagyják a húst, és akkor természetesen rengeteg minden hiányozni fog nekik, de nem azért, mert vegán, hanem mert rossz összetételü az étrend.
A hagyományos körítések nagyrészt csak CH-t tartalmaznak, fehérjéket, vitaminokat nem vagy alig. Ezeket csak megfelöen, változatosan összeállított zöldségekkel lehet bevinni a szervezetbe, tehát ha valaki vegán akar étkezni, annak elötte alaposan tájékozódnia kell, és odafigyelni a megfelelö összetételre és kalóriamennyiségre is.
Ha neked feltünöen romlott a vérképed, akkor valamit rosszul eszel, érdemes lenne elöször hozzáértö valakitöl kérni segítséget a normál összetétek miatt.
Ízléstől és elhatározástól függ. Könnyebb lemondani a húsos ételekről annak, aki nem különösebben szereti őket, de bárki más is meg tudja tenni. Vannak, akik jobban kívánják a húsosabb, zsírosabb ételeket, de ez nem azt jelenti, hogy a szervezetük ezek nélkül ne működne jól.
Az ember mindenevő, ami azt jelenti, hogy a szükséges tápanyagokat növényekből is fel tudja szívni. Tehát ha valaki megfelelően összeállított növényi étrenden él, annak nem lesz hiánybetegsége.
A megfelelő étrendhez azonban sok odafigyelésre van szükség, és amíg nem válik rutinná, addig érdemes követni a tápanyag bevitelt.
Ha csak elhagytad a húst, tejet és tojást, akkor nem meglepő, hogy rossz lett a vérképed. A növényi táplálkozás teljesen más, mint a mindenevő. Sokkal változatosabban kell étkezned, és többféle ételből enni egy nap ahhoz, hogy jól legyél.
Szerintem adj még egy esélyt a növényi táplálkozásnak, hiszen nem véletlenül javasolta az orvos. De most olvass egy kicsit utána, hogy hogyan működik a szervezeted, és miket kellene fogyasztanod ahhoz, hogy egészséges legyél. Nem olyan nehéz, de gyakorolni kell.
Szerintem hozzàllàs kérdése. Gyerekként imádtam a húst. Aztán fokozatosan rajottem, hogy nem oké, hogy a hàziàllataim úgy szeretem, hogy az ágyamban alszanak. A szárnyasokat, disznót, szarvasmarhat meg megeszem, holott értelmileg és fejlettsegileg van olyan szinten, mint a hàziàllataim.
Szóval így az állatok sajnálta miatt egyre kevésbé ment le a torkomon, egyre jobban megundorodtam a hústòl.
Aztán Facebookon random szembe jött velem egy vágóhídas video. Azóta nem eszem meg, valószínű ki is hánynam a tudat miatt.
Amíg nem gondoltam bele meg vígan ettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!