A vegákhoz szólok: miért vagytok vegák? (vagy vegánok, nem tudom igazából a különbséget)
A máshová írják annyit jelent inkább, hogy ne írjanak egyáltalán véleményt, mert nem a kérdésre válaszolnak, ha belekötnek a kérdezöbe meg a vega/vegán válaszolókba.
Vega az, aki nem eszik húst, a legtöbben tejterméket és/vagy tojást igen (aki tojást eszik, az ovovegetáriánus, aki tejtermékeket, az alkotvegetáriánus, aki mindkettöt, az ovo-laktóvegetáriánus).
A vegánok semmiféle állati terméket nem fogyasztanak és nem használnak, (pl. börcipö, állatokon tesztelt kozmetikumok, stb); ez nemcsak étrend, hanem egy állatvédö életforma is.
A vega/vegán étrendet követök különbözö okokból lettek azok, vannak, akik elvi okokból, vannak, akiknek egészségügyi oka van és vannak, akiknek csak egyszerüen az ilyen ételek ízlenek.
Én mindenféle állati eredetü élelmiszert kerülök, mert sok egészségügyi problémám volt (vesekö, magas vérnyomás, folyamaots emésztési nehézségek), és elöször kísérletképpen próbáltam ki, hogy mi változik, ha elhagyom a húst, teket/tejtermékeket, tojást. Mivel igen rövid idön belül látváyosan javult az állapotom, ezért maradok emellett.
Az öcsém csak húst nem eszik egy ideje - az én javulásom miatt kezdte el, neki naponta sokszor igen erös hasmenése volt éveken keresztül, és semmiféle kivizsgálás nem talált semmilyen okát, viszont emiatt borzasztóan lefogyott -, és amióta húmentesen étkezik, azóta ismét normál súlya van, tud sportolni, dolgozni, amit elötte nem bírt a sovanysága miatt. (Felnött férfiként 185 cm-rel 55 kg lett, napi 3000-3500 kcal bevitele mellett, most elérte megint a 75 kg-ot)
Lakto-ovo vegetáriánus vagyok, mert nem bírom megemészteni a húst.
Semmilyen formában, így hanyagolom. Pedig szeretem... /
Undorodom attól, hogy olyan dolgokat egyek, amik más állat húsából/testváladékából/tojásából/stb. készülnek.
Ez mindig bennem volt, egészen kicsi koromtól kezdve nem voltam hajlandó húst és tojást fogyasztani, és 10-12 éves korom óta tejterméket sem.
Én eleve nem szeretem a húst,undorodom tőle,és mindig hányingerem volt tőle kiskoromban is.
Illetve lelkiismeretfurdalásom is van,és szeretném ha egyszer mindenki vegetáriánus lenne,és nem az lenne az alap hogy öljük le az állatokat,és együk meg őket.
Ráadásul az üzemekben állatkínzás megy.
ÉLŐLÉNYEK,VANNAK ÉRZÉSEIK.
Éersze tudom hogy ez soha nem fog beteljesülni hogy nem ölik meg az állatokat és nem lesz mindenki vega.
Én nem eszek húst 8-9 éves korom óta,nem mintha az előtt sokat ettem volna,tojást sem eszek,mondjuk azt kiskoromban még ettem,és tejet nagyon ritkán és max akkor ha valamibe amit szeretek benne van.
Szerencsére a barátnőm is vega,ezért együtt szoktunk kitalálni turmixokat,salátákat,meg minden ilyesmit.
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!