Milyen vegán kajákkal tudnám lenyűgözni a barátaimat?
Hogy tényleg sikeres leszel-e, az persze az ízlésükön és esetleges étrendi szabályaikon is múlik, de azért nem hiszem, hogy nagyon nehéz dolgod lesz, remek vegán ételek vannak :)
Én személy szerint nagyon szeretem a dhalt, de pl. a zöldségpörkölt, zöldségcurry is remek étel, ezekbe én beledobálok mindenfélét, olyan szép színes, sokízű cucc lesz s remekül megy hozzá a rizs.
Most vöröslencsefasírtra készülök mióta, csak mindig más lesz fontosabb, most is olyan szép padlizsánt láttam, de nem akarom sokáig tartogatni... De egyszer sor kerül rá, az nagyon izgat, nem is kell hozzá megfőzni a lencsét :)
De így nyáron még egy paradicsom-uborka alapú nyersleves is jólesik, Gitta nyersvegán blogján van gazpacho néven:
Én még a fűszerezést is kihagyom, viszont teszek bele kis zsírt és sok kesut vagy annak hiányában pörkölt földimogyorót, hogy kalória is legyen azért benne, plusz a leves és a száraz, zsíros mag kontrasztja is jó. Némi aszalt paradicsom se rontja el.
Elrontottam a gazpachónál, Gitta is tesz bele zsírt, csak ő olívát, én pedig kókuszzsírt, mert az olíva nekem túl erős ízű.
A vöröslencsefasírt, amit még nem próbáltam ki, de ígéretes és többen írták, hogy remek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!