Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha nyomokban állati zsírt...

Ha nyomokban állati zsírt tartalmaz az étel, akkor az már nem is vega?

Figyelt kérdés
2018. jún. 22. 12:10
 1/6 anonim válasza:
Milyen étel?
2018. jún. 22. 12:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Mondjuk bemész étterembe és kérsz vega ételt és kiderül,hogy nyomokban van rajta kis állati zsír vagy enzim.
2018. jún. 22. 12:23
 3/6 anonim ***** válasza:
83%

Ha állati hájat tartalmaz, akkor természetesen nem vega. Ha csak vajat, az még lakto-vegának OK.

A "nyomokban" is számít, így sok sajt sem vega semennyire tágan sem...

DE ha te lazán értelmezed, az a te dolgod. Én is elég vegának tartottam a kukacos cseresznyét, pedig, ugye, tulajdonképpen nem az, de nem éreztem úgy, hogy megszegek valamit (ami mondjuk nem érdekel, nem vagyok oda a kényszeres címkékért, a fő, hogy nekem férjen bele az etikai s egyéb elképzeléseimbe).

Vannak ilyen necces dolgok (sajt, ki-tudja-miben-sült dolgok), amiket tuti sok vega nem vesz figyelembe, mert az túl macerás lenne s kicsire úgysem adnak.

2018. jún. 22. 12:33
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Elég nehéz lehet a vegák élete. Szerinted ha bemész egy étterembe, foglalkoznak azzal, hogy az a serpenyő amiben neked sütik a zöldségfasírtot, abban előtte hús sült? Mert szerinte nem. Sem serpenyőt, sem olajat nem cserélnek minden egyes sütéshez. Én egyszer egy étteremben halszálkát találtam a rántott libamájamban. És hogy ez hogy lehet? Úgy is, hogy elő van készítve nagyobb mennyiségű panírmorzsa, (kb egy bödönnel) és abba már meg volt forgatva a kiskutya füle is. Kár agyalni ezen vegaként, hogy kóser-e amit eszel, mert csak az a biztos, amit magad csinálsz.
2018. jún. 22. 12:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Azért erre erősen oda szoktak figyelni, mivel nagyon nem mindegy. Az igaz, hogy igyekeznek mindent egyben csinálni, de teljesen külön készülnek a vegán, és a nem vegán ételek. Mindkettőt külön deszkán vágják, külön panírban panírozzák, és külön serpenyőben/olajban sütik őket. Legalábbis egy normális helyen mindenképp.

2018. jún. 22. 13:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Emberfüggő, hogy kinek mi felel meg. Az én férjem ovo-lakto-vegetáriánus. Itthon külön olajban sütöm a húst és a neki szánt dolgokat, de vendégségben ezt nem várja el. Olyan csomagolt ételt, ami a felirat szerint hússzármazékot vagy ilyesmit tartalmaz, nem eszik meg. De a "nyomokban halat tartalmazhat" feliratú belefér (mivel azt olvasta, hogy ez azt jelenti, hogy x méteren belül van másik gépsor, amin halat is feldolgoznak - nem tudom, hogy igaz-e, de jó így).
2018. jún. 23. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!