Ha nyomokban állati zsírt tartalmaz az étel, akkor az már nem is vega?
Ha állati hájat tartalmaz, akkor természetesen nem vega. Ha csak vajat, az még lakto-vegának OK.
A "nyomokban" is számít, így sok sajt sem vega semennyire tágan sem...
DE ha te lazán értelmezed, az a te dolgod. Én is elég vegának tartottam a kukacos cseresznyét, pedig, ugye, tulajdonképpen nem az, de nem éreztem úgy, hogy megszegek valamit (ami mondjuk nem érdekel, nem vagyok oda a kényszeres címkékért, a fő, hogy nekem férjen bele az etikai s egyéb elképzeléseimbe).
Vannak ilyen necces dolgok (sajt, ki-tudja-miben-sült dolgok), amiket tuti sok vega nem vesz figyelembe, mert az túl macerás lenne s kicsire úgysem adnak.
Azért erre erősen oda szoktak figyelni, mivel nagyon nem mindegy. Az igaz, hogy igyekeznek mindent egyben csinálni, de teljesen külön készülnek a vegán, és a nem vegán ételek. Mindkettőt külön deszkán vágják, külön panírban panírozzák, és külön serpenyőben/olajban sütik őket. Legalábbis egy normális helyen mindenképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!