Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Napi 10 gramm teljes értékű...

Napi 10 gramm teljes értékű fehérje (pl. : sajtkrémmel) elfogyasztása elég egy lakto-vegásnak? Ha mellé még társul teljes kiőrlésű kenyér, borsó, zab, meg ilyenek.

Figyelt kérdés
2017. jún. 12. 18:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Baromi kevésnek tűnik.
2017. jún. 12. 18:51
 2/13 anonim ***** válasza:
18%

Legalább 0,8 g/ testtömegkg, de inkább 1,5-2 g/ttkg ( tudom, le leszek pontozva, mert ennyi testépítőknek kell blabla)

[link]

2017. jún. 12. 19:11
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha eszel elegendő kcalt, és nem éhezel, akkor még 100% növényi étrenden sem tudsz fehérje hiányban szenvedni.
2017. jún. 12. 21:22
 4/13 A kérdező kommentje:
Értem.
2017. jún. 12. 21:54
 5/13 anonim ***** válasza:

Nem, egy átlagos felnőttnek napi kb. 50g teljes értékű fehérje kell. Viszont nem kötelező az összes esszenicális aminosavat egy nap bevinni, a lényeg hogy egy párnapos átlagban teljes érték jöjjön ki.

Amúgy nem lakto-vegás, hanem lakto-vegetáriánus...

2017. jún. 14. 14:22
 6/13 anonim ***** válasza:

nyugodtan kereshet bárki táblázatot, lehetetlen nem bevinni tisztán növényi étrendből is akár minden aminosavat, ugyanis minden növény tartalmaz minden aminosavat, pusztán nem olyan számunkra megfelelő arányban mint pl egy hús...

de attól még ott van minden aminosav a rizsben, spenótban, de a paprikában is.

2017. jún. 14. 17:31
 7/13 A kérdező kommentje:

Csak nagyon vegyesen kell bevinni, gondolom. Ugye? (Pl.: Minden nap valami zöld (spenót vagy kelbimbó), minden nap valamilyen hüveleyes(valamilyen borsó, mivel a babtól cseppet a WC-re szorulok, de a borsótól nem érdekes módon), minden nap valamilyen gabona (rizs vagy árpa, vagy zab) és akkor már meg is van az esszenciális aminosavak?

Pl.:

100g Zab + 100g Spenót + 100g Csicseriborsó = Hétfőn

100g Gersli + 100g Kelbimbó + 100g Csicseriborsó = Kedd

100g Rizs + 100g Brokkoli + 100g Zöldborsó =Szerda

Ezzel bevihető a cucc?

2017. jún. 14. 19:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Totál szükségtelen a komplettálás, ez is csak egy városi legenda volt... de amúgy meg senki nem tud hosszútávon egysíkúan kajálni... előbb utóbb az ösztönök beleszólnak sokkal erősebben mint bármilyen akaraterő...

Változatosan kell enni, azt amit enni akarsz.

2017. jún. 14. 21:13
 9/13 anonim ***** válasza:
Amitvleírtál az 3nqpra oké... de hosszútávon totál betarthatatlan... hal vannak a gyümölcsök, zöldségek, bogyók, gumók, olajosmagvak stb..
2017. jún. 14. 21:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Én délig csak nyers gyümit és zöldséget, esetleg magvakat fogyasztok oly módon, hogy beszereztem egy remek dzsúzolót. Nos, ma reggel pl vöröskáposzta-alma-répa ital volt, finom, édes,krémes. De így is viszek be nyers zöldet ami tele kalciummal is, pl két alma közt egy marék nyers zöld spenót, zellerszár, ubi, répa ital hm....és még mellé egy kis marok dió-mogyoró-mandula stb kombó. Ebédre és vacsira pedig eszem valamit, többnyire valamilyen zöldséges ragut (bab, borsó, lencse, csicseriborsó stb alap, de sokszor tofu és most barátkozom a szejtánnal) és ezek általában gabonával (rizs, hajdina, köles, quinoa) ezekben mind van ami kell. Sosem számolgatom sem a fehérje, sem a kalória bevitelt. És makk egészséges vagyok, szép a bőröm, hajam, körmöm, fogyok, tele vagyok energiával és jól alszom. A vérképem tökéletes.
2017. aug. 12. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!