Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Még soha nem ettem, meg...

Még soha nem ettem, meg akarom kóstolni a tofu-t, hol kell keresni a tesco-ban?

Figyelt kérdés

2016. nov. 3. 11:42
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hűtő részleg tejtermékeknél, azon belül is a bio, laktózmentes termékeknél ami külön szekrényben van, általában a sor elején/végén. Első nekifutásra füstölt tofut vegyél, az magában is fincsi. Van az a fajta ami átlátszó nylon csomagolásban van, az sztem finomabb mint a narancssárgás papíros csomagolású.
2016. nov. 3. 11:58
 2/6 anonim ***** válasza:
21%

Nem azért eszik, mert finom, hanem mert húspótló.

"Ez a szójából készült termék alapvetően íztelen és szagtalan, de jól átveszi egyéb élelmiszerek és fűszernövények ízét, ezért édes és fűszeres ételek elkészítésére egyaránt alkalmas. "

Kb mint a főtt tészta fehérlisztből.

Egyébként meg jó eséllyel GMO szójából készül.

2016. nov. 3. 23:21
 3/6 lencsefőzelék ***** válasza:
72%

2-es: A GMO-szója nincs engedélyezve (legalábbis egyelőre) hazánkban, ahogy az egyéb emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekben is tiltott a génmanipulált növények használata. Ellentétben az állati takarmánnyal. Tehát aki állatot eszik (és/vagy tehéntejet iszik), az sokkal nagyobb eséllyel fogyaszt GMO-szóját. Ajánlom az alábbi videót:

https://www.youtube.com/watch?v=rOO8ZoTj3Iw

8:04-től jön a lényeg!

2016. nov. 4. 01:03
 4/6 A kérdező kommentje:
10 évet éltem New Yorkban, ne aggódj, semmi bajom a GMO-val, nem akkora tragédia, mint amilyenre itthon felfújjátok... tipikus esete annak amikor rettegtek valamitől amit nem ismertek...
2016. nov. 4. 05:16
 5/6 FoxCrafter válasza:
100%

Előző válaszadóknak:

Nem akarok senkit elkeseríteni, de gyakorlatilag minden növényi élelmiszer amit veszel génmódosított, különben nem lenne olyan szép nagy, olyan fénylően piros, annyira édes stb. Ezektől a termékektől nem kell megrettenni, a szakszerű génmanipuláció alapvetően mindenkinek jó. Ritkán előfordulhat hogy valami olyasmi jön létre amire az evolucióval tempójával (se) haladó emberi szervezet nem tud megfelelően reagálni (ez az egyetlen veszély), de drasztikusan (beláthatatlan eredménnyel) természetesen nem jellemző a génmanipuláció, legalábbis nem kell félni hogy sétáló mutáns-zölcséget kapsz a Tescoban..

2016. nov. 5. 23:10
 6/6 A kérdező kommentje:
amúgy a füstöltet már megkóstoltam, megsütöttem kis fokhagymasóval nekem nagyon bejön, biztos fogok még enni :)
2016. nov. 6. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!