Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánként mit egyek a krumplip...

Vegánként mit egyek a krumplipüréhez?

Figyelt kérdés
2016. aug. 22. 01:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
94%

Sosem értettem miért akadnak ki az emberek a vegán sajt, vegán krumplipüré és tárasinak elnevezése miatt...

Azért hívják így, hogy aki hall róla tudja, hogy milyen jellegű ételről van szó, mit helyettesít az étrendeben, receptben egy adott vegán ételben.

Ha összetöröm a krumplit majd azt fűszerezem, hígítom, krémesítem, pürésítem abból mi lesz? Püré. Krumplipüré. Hogy ez tejes-vajas változat-e vagy teszem azt mandulatejes változat az nem számít, az így is úgyis krumplipüré. Tejjel rendes hagyományos krumplipüré, növényi tejjel meg vegán krumplipüré ilyen egyszerű.

Bár én nem vagyok vegán, de nem fogyaszthatok tejterméket egészségügyi okok miatt, nagy bajben lennék ha minden vegán ételnek valami teljesen eltérő neve lenne, mert nem lenne olyan egyszerű megtalálni mivel is helyettesítsem a krumpliürémet az "igazi" helyett.

2016. aug. 22. 12:14
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Amikor vega se voltam, akkor sem raktam tejet a krumplipürémbe (s pl. a palacsintámba se).. Ha pürésítem, az szerintem püré lesz. No mindegy.

Zöldségfasírtok ugranak be hozzá nekem, sült vagy nyersvegán stílusban. Igen, sokaknak a fasírt is csak húsos lehet, nem baj. Valahogy nevezni kell és hozza a szerepkört. A krumplifasírt sem húsos és húst is evő emberek is így nevezik...

2016. aug. 22. 18:46
 13/15 anonim válasza:
54%
Hát nem tudod, hogy miről maradsz le Vegánként :S De rántott cukkíni, (ezt én is szeretem :D sőt imádom) párolt bébirépa. stb
2016. aug. 26. 13:19
 14/15 anonim ***** válasza:
16%
Ez egy olyan jó példa a divatvegánság problémájára. Kitalálod, hogy nem eszel húst, de nem tudod, mit egyél akkor helyette. Ne haragudj ezért a válaszért, de ez nekem olyan, mint ha azt mondanám, hogy én nem nézek tévét mától, aztán elkezdeném kérdezgetni az embereket, hogy mi a fenét csináljak tévézés helyett.
2016. aug. 31. 17:24
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
A felsoroltak mellett lehet ajvárt is, finom vele.
2016. aug. 31. 20:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!