Milyen ételek tartalmaznak jelentős mennyiségben élőflórát?
Figyelt kérdés
Eddig sok kaukázusi kefirt ittam, de olvastam, hogy a hőkezelés csökkenti benne az élőflórát. Fermentált zöldségek tudtommal tartalmaznak élőflórát, hát az aludttej?2016. jún. 22. 09:28
1/4 anonim válasza:
Oszt ki hőkezeli a kaukázusi kefírt?
2/4 anonim válasza:
Minden étel tartalmaz élöflorát. A romlo/romlott/erjedö/nem frissen sterilizált föleg. A kérdés, hogy az neked jo-e?????
3/4 aperitif válasza:
A kefir, joghurt úgy készül, hogy először a tejet csírátlanítják hőkezeléssel, utána oltják be gomba, vagy baktérium kultúrával. Ez után már nem hőkezelik. Ha te otthon felforralod, akkor természetesen kipusztul benne az élőflóra, de a boltban még benne volt.
4/4 anonim válasza:
Attól függ mit nevezel élőflórának?
A Streptococcus tehrmophylus-t? Vagy a Bifidobcterium-okat, amit Bifidus Essensis-nek reklámoztak? Vagy a Lactobacillus bulgaricus-t. Vagy beleérted az összes Lactobcillus-t?
A különféle ételek (aludt tej, kovászos uborka, savanyú káposzta stb.) más és más "élőflórát" tartalmaznak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!