A csirke (mell) miért nem számít húsnak?
Rengeteg embertől hallottam màr, hogy ők vegák, csak a csirkét eszik meg. Engem is kínáltak már csirkemellel, amikor elmondtam, hogy nem eszem húst. "Ez csak csirke." Mi ez a logika?:D
(Érdekes, pulykával kapscolatban például nem hallani ugyanezt, pedig az is csak szárnyas.)
Hát, én régen pl. ilyet hallottam: Nem eszem húst, csak halat.
Vannak olyan emberek, akik nem minden húst kedvelnek. Én pl. csak a csirkét eszem, a halak közül: hekk, tonhal, lazac. A többi húst nem is szeretem, de nem azért, mert öreg vagyok. Már kisiskolás koromban kezdődött ez.
Inkább a nem vegák kínálgatják a vegát csirkével, nem tudom, mit gondolnak, a csirke növény?
A csirke is hús és a hal is hús, sőt a sült cserebogár sem vega étel. Pofonegyszerű, de sosem fogja fel sok dicső homo sapiens: ha egy ételben az állat testének szerves részét képező dolog van (ami miatt általában meg kell ölni érte), vagyis az állat húsa, zsírja, vére, ilyesmi, akkor az NEM vega étel. Igazán nem bonyolult. Növény, gomba, alga, tejtermék és tojás OK (már a legáltalánosabb vegáknak), a hús, zsír és hasonlók nem.
Tökmindegy, hogy van-e rá külön név, aranyos-e az állat, milyen színű s állagú a húsa s hol helyezkedik el a törzsfejlődésben. Ez mind teljesen mindegy.
az nem vegetáriánus, csak kevés húst eszik.
szerinte a csirke fán nőtt, vagy a földből húzták ki, mint a krumplit? atyaég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!