Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A csirke (mell) miért nem...

A csirke (mell) miért nem számít húsnak?

Figyelt kérdés

Rengeteg embertől hallottam màr, hogy ők vegák, csak a csirkét eszik meg. Engem is kínáltak már csirkemellel, amikor elmondtam, hogy nem eszem húst. "Ez csak csirke." Mi ez a logika?:D

(Érdekes, pulykával kapscolatban például nem hallani ugyanezt, pedig az is csak szárnyas.)

2016. ápr. 5. 14:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ők divatból vegák, nem igaziak. Természetesen minden izom hús.
2016. ápr. 5. 14:56
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Halra mondják többnyire ezt , de a fogalmakat nem ismeri a legtöbb ember . Aki gasztróba jártas vagy tudatosan életmódot vált az nem beszél mellé .
2016. ápr. 5. 14:59
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Hát, én régen pl. ilyet hallottam: Nem eszem húst, csak halat.

Vannak olyan emberek, akik nem minden húst kedvelnek. Én pl. csak a csirkét eszem, a halak közül: hekk, tonhal, lazac. A többi húst nem is szeretem, de nem azért, mert öreg vagyok. Már kisiskolás koromban kezdődött ez.

2016. ápr. 5. 15:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Annak számít természetesen.
2016. ápr. 5. 16:04
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem logika, csak önmentegetés. A halra gyakrabban mondják ezt, de nyilván mi más lenne az is, ha nem hús? Tudtommal a halak is állatok. Csirkénél meg nem is kérdés.
2016. ápr. 5. 16:34
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Inkább a nem vegák kínálgatják a vegát csirkével, nem tudom, mit gondolnak, a csirke növény?

A csirke is hús és a hal is hús, sőt a sült cserebogár sem vega étel. Pofonegyszerű, de sosem fogja fel sok dicső homo sapiens: ha egy ételben az állat testének szerves részét képező dolog van (ami miatt általában meg kell ölni érte), vagyis az állat húsa, zsírja, vére, ilyesmi, akkor az NEM vega étel. Igazán nem bonyolult. Növény, gomba, alga, tejtermék és tojás OK (már a legáltalánosabb vegáknak), a hús, zsír és hasonlók nem.

Tökmindegy, hogy van-e rá külön név, aranyos-e az állat, milyen színű s állagú a húsa s hol helyezkedik el a törzsfejlődésben. Ez mind teljesen mindegy.

2016. ápr. 5. 18:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az előző első mondatom csak az én tapasztalatom, de tudom, hogy boldog-boldogtalan levegázza vagy levegánozza magát, akkor is, ha szalámit eszik. Fel nem fogom, miért. Valami dicsőség az, ha az ember vega vagy vegán? Ezt én nem vettem észre, de van, aki nagyon szeretne az lenni, épp csak húst akar enni közben.
2016. ápr. 5. 18:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen hús, és nem vegetáriánus, aki csirkét vagy halat fogyaszt.
2016. ápr. 6. 10:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

az nem vegetáriánus, csak kevés húst eszik.

szerinte a csirke fán nőtt, vagy a földből húzták ki, mint a krumplit? atyaég.

2016. ápr. 14. 20:40
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát vannak olyan emberek akik azt hiszik hogy a csirke valahol nő ráadásul fóliában.... Szóval miért ne hinnék azt hogy a csirke növény? :D
2016. máj. 5. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!