Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért jobb vegetáriánusnak...

Miért jobb vegetáriánusnak lenni, mint annak aki húst is eszik?

Figyelt kérdés
nem tudom eldönteni melyik az egészségesebb, és szeretnék változtatni az életmódomon h jobb legyen a közérzetem...
2007. nov. 4. 17:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
83%

2007-11-28 22:11

Viszont még SOHA SENKI nem mondta azt, hogy ez a mindenevő, hús zabálás egészséges!

2008. okt. 12. 00:00
 12/20 anonim ***** válasza:
85%

Ezt így nem lehet szerintem kimondani, hogy egészségesebb valamelyik a másiknál. Mindkettőt mértékkel kell csinálni, kiegyensúlyozottan kell étkezni és akkor nincs baj.

Én 2,5 éven keresztül voltam vega. Húst, halat nem ettem, de tejtermékeket és tojást igen. Szerintem így simán meg lehet oldani, hogy ne legyen fehérje vagy valamilyen más hiányod. Ha valami hiányzik azt úgyis érezni fogod. Én pl egy idő után nem tudtam legyűrni a hús utáni vágyam és visszatértem a ragadozók közé.:)

2008. okt. 26. 14:03
 13/20 anonim ***** válasza:
60%

A Spock-os válaszolónak: a zöldségben-gyümölcsben MINDEN megvan, ami szükséges egy mindenevő számára? Beleértve az állati fehérjéket is??? Nem hinném.

Tény, hogy nem szabad sok húst enni, de teljesen mellőzni sem szabad. A mi szervezetünk úgy van felépítve, hogy valamennyi állati fehérjére is szükségünk van.

Szóval ne hagyd el a húst az étrendedből, hanem ne egyél disznóhúst (mert ugye ez a legkárosabb) hanem sok halat és csirkét fogyassz, és néha marhát is. De csak néha. És nagyon sok rostot tartalmazó ételt egyél (gabonafélék, zöldség-gyümölcs), meg minden nap egy joghurt, kefír vagy vmi hasonló. De ne hagyd ki a húst az étrendedből, mert SZÜKSÉGE van rá a szervezetednek (és annak a szervezetének is szüksége van ezekre az állati eredetű anyagokra akik nem fogyasztanak húst, csak nem látják be :D, mert jól érzik magukat úgy is, h nem esznek húst)

De mindenki döntse el maga, hogy melyik "étlap" a jobb, kinek ez, kinek az. Nem? (bár én nem tudnék lemondani a húsról, ha tehetném minden nap ennék vmi fincsi sültet, vagy pörköltet, de hát az túlzás lenne... :D:D)

2008. dec. 11. 11:45
 14/20 anonim ***** válasza:
72%

Komolyan nektek mi bajotok van? :D:D:D

itt az a kérdés hogy melyik az egészségesebb. nem az a lényeg, hogy egymást szidni és hitegetni hogy melyik a jobb, mert senki sem fog áttérni egy anonim veszekedés hatására..lehet h késön irtam, vélemény :)

2009. márc. 24. 22:40
 15/20 anonim ***** válasza:
78%

Vissza a kérdéshez: a vegetarianizmus (bár én sem vagyok, mert nagyon szeretem a húst) egy életforma, nem csupán olyan ételek gyűjteménye, mint a gránátos kocka meg a grízes tészta. Ezért is lepődöm meg a kövér vegetáriánusokon, az nem a fent nevezett, ők nem esznek húst és kész. Egy igazi vegetáriánus nem tömi magába a tortát pl. A mi életvitelünk azért is igényli a húst, mert (most tekintsünk el a tápanyagoktól) ha húst eszel, sokkal lassabban ürül ki a szervezetedből, így több felesleges időd lesz, amit nem arra kell fordítanod, hogy kitaláld, mit egyél hamarosan (l. egész nap eszegető állatok). A vegák között is sok "irányzat" van, vannak azok, akik még az állati eredetű termékeket (sajt, tojás) sem eszik meg.

Én a magam részéről annak a híve vagyok,hogy úgy kellene étkeznünk, ahogy a fogaink ARÁNYA elhelyezkedik a szánkban, tehát a húsféle a legkisebb arányú, hiszen meetszőfogból van a legkevesebb.

2009. ápr. 3. 13:54
 16/20 anonim válasza:
15%

Üdv mindenkinek! Nekem a vegetáriánus életmód egy erkölcsi megfontolás. Igaza van annak, aki azt mondja, hogy az ember mindenevő volt. Az emberiség azonban fejlődik: egyre jobban tudatosodik erkölcsileg is. Én pl. nem is vártam volna el a homo neandervölgyitől, hogy ne egyen húst. Ma azonban, amikor nem szükségszerű (a legtöbb társadalomban) legyilkolni az állatokat, ahhoz, hogy egészségesen táplálkozzunk, én erkölcstelenségnek vallom a húsevést (ez nem kritika a részemről). Végül álljon itt néhány bölcs sor egy-két vegetáriánus embertől:

„Az állatnak érző szíve van, mint neked. Az állat érez örömet és fájdalmat, mint te. Az állat ragaszkodik az életéhez, mint te. Az állatnak joga van élni, mint neked.” (Peter Rosegger)

„A szellemi haladás megköveteli tőlünk, hogy abbahagyjuk élőlénytársaink megölését testünk követelődzéseinek kielégítése érdekében.” (Mohandas Gandhi)

„Gyakran mondják, hogy az ember mindig is evett húst, mintha ez arra lenne igazolás, hogy ezt továbbra is megtegye. Eszerint nem szabadna megakadályoznunk az emberölést, mivel azt is kezdettől fogva tesszük.” (I. B. Singer)

„A húsevés szokása a magasabb érzésekkel nem áll összhangban. Az etika a végtelenbe kitágított felelősségünk mindennel szemben, ami él. Az élet tisztelete a gyilkolástól való iszonyatot jelenti.” (Albert Schweitzer)

„Auschwitz ott kezdődik, ahol valaki a vágóhídon állva azt mondja: ezek csak állatok.” (Theodor W. Adorno)

„Élhet és lehet az ember egészséges anélkül, hogy táplálkozásához állatokat öljön. Ha tehát húst eszik, ő is vétkes az állatok megölésében, csak azért, hogy szájának kedveskedjen.” (Lev Tolsztoj)

„Aki nem bírja hallani az áldozatok üvöltését, nem bírja látni rángatózásukat, azonban amint halló- és látótávolságon kívül van, közönyössé válik számára, hogy az állatok üvöltenek és rángatóznak – annak idegei ugyan vannak, de szíve nincs.” (Bertha von Suttner)

„Hússal táplálkozunk, tekintet nélkül a fájdalomra és a szenvedésre, amelyet cselekedetünk okoz. Ha mi így bánunk védtelen állatokkal, csak, mert a kedvünk és a haszonvágy ezt kívánja, hogyan remélhetjük, hogy eljön a béke erre a világra?” (G. B. Shaw)

„Mindannyian Isten teremtményei vagyunk. Hogy kegyelemért és igazságosságért imádkozunk, miközben folytatjuk az állatok húsának evését, melyeket miattunk vágnak le, összeegyeztethetetlen. Az ember igazságra való vágyakozása azonban elbukik, valahányszor állatot öl, hogy azt megtegye. Mert az ember kegyelmet kér Istentől, ő maga azonban nem kész arra, hogy kegyelmet gyakoroljon. Milyen jogon reméli akkor Isten kegyelmét? Igazságtalan és minden konzekvenciát mellőző valami olyat elvárni, amit az ember maga nem akar megadni.” (I. B. Singer)

2009. ápr. 11. 00:54
 17/20 anonim válasza:
35%
Nem értem,mért kell vegetariánusnak lenni?Jó biztos valamivel egészségesebb,dehát az ember mindenevő!!Pont azért,mert húsra van szüksége.Nem tudom elképzelni az életet hús nélkül :S
2009. nov. 14. 16:31
 18/20 anonim válasza:
21%
A Spock-os felhasználó akkora nagy baromságot írt.Mi az hogy több milliárdan vegetáriánusok?Honnan szedted ezt a baromságot te ütődött?Igenis az embereknek szüksége van húsra is mert a növényekben nincsenek meg azok a dolgok mint amik a húsban.Az tény hogy hatalmas a húsnak a pazarlása és inkább növényt kéne enni a pazarolt hús helyett(mert ugye arra is szüksége van a szervezetnek én úgy gondolom)de azért az túlzás hogy az ember ne egyen húst.Mit gondoltok pl az oroszlánok miért esznek csak húst?Ha ezek a ragadozók vegetáriánusok lennének akár ki is halhatnának annyira legyengülne a szervezetük.Igaz ők ragadozók,mi mindenevők vagyunk,de ez nem jelenti azt hogy olyan jót tenne a szervezetünknek a csak növényzabálás.Azon meg hogy több milliárdan vegetáriánusok nagyot röhögtem
2010. júl. 4. 06:28
 19/20 anonim ***** válasza:
92%
Nem jobb, alapvetően rosszabb. Még mindig jobb, mint vegánnak lenni.
2020. dec. 11. 17:40
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsóval értek egyet.
máj. 21. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!