Vegánok! Tudnátok tippeket adni reggelire, ebédre?
Sült zöldség, vegyes zöldséges gabona (köles, gersli, rizs), ez utóbbi működik nyers és sült zöldségekkel is... De nagyon finom nyersvegán ételek is vannak, a kedvencem szójaszószos, zöldborsó alapú, de mindenféle egyéb zöldség van benne (cukkini, uborka, répa, retek, csíra, ami van), ezt gazdagítja némi darált lenmag, dió, tökmag... Remek nyersvegán zöldségfasírtok is vannak, lehet pl. reszelt répa és cukkini, illetve karfiol, ezen kívül fasírtfűszer s megint csak olajos magvak...
Olajosmag-körözöttes kenyérfélét is lehet enni (régi tervem a diókörözött kipróbálása, tuti jó)...
Zöldségcurry, ebbe mindig beledobáljuk az összes maradék zöldségdarabkát is, szinte bármi jó bele. Karfiol vagy cukkini az alapja, kerül bele hagyma, répa és sok egyéb zöldség.
S persze ott vannak a zöldséglevesek is :)
Vegán nem vagyok, de mindezeket igen ízletesnek tartom.
Én ugyan nem vagyok vegán és nagy tiszteletem minden vegánnak, de reggelire én egy nagyon finom ételtippet tudok adni. :)
Én imádom:
Megkenem a lehetőleg friss puha kenyeret margarinnal, kicsit megsózom és paradicsomkarikákat rakok a tetejére, azt is megsózom, de csak picit, ISTENI!
A másik meg ugyanez, csak parikával, vagy akármilyen zöldséggel, retekkel, uborkával stb.
Nem vagyok vegán, de ez ugye, vegán reggeli. A paradicsomos verzió a kedvencem. :)
Most csináltam szezámkrémet (szezámmagot egy kis kendermaggal ledaráltam, sóval, vízzel, tökmagolajjal összekevertem), ez pár napra elég lesz reggelire és vacsorára, kenyérre kenve egy kis paradicsommal, paprikával, újhagymával nekem bejön. Ezelőtt sárgalencse-krémet csináltam, az 3 hétig kitartott (hűtőben eláll). Sárgalencsét (vagy más hüvelyest) megfőzöl egy kis uborkával vagy cukkinivel (meg némi fűszerrel), hogy ne legyen olyan száraz, botmixerrel összeturmixolod, és több napra megvan a kenyérre valód. Ez bármilyen zöldségkombinációval is eljátszható, pl. brokkoli vagy karfiol sárgarépával, karalábéval, stb.
Ebédre mungóbab-főzelék kókusztejszínnel:
A szódabikarbónát én ki szoktam hagyni belőle, nagyon felhabosítja.
Vagy:
#4: Ezek a krémek szimpatikusak (kendermagom még sosem volt, nem tudom, hol lehet venni, igaz, annyira keményen nem kerestem. a kendermagliszt bejön, bizonyára a mag pláne tetszene). A vegapástétom, vegazsír jut eszembe róluk. A darált és zsírban megpirított szezámmag és napraforgó pirospaprikával, miegymással befűszerezve nagyon finom kenyéren... (Nálam magkenyéren, elég zsírdús étel lesz, de nekem bejön.)
De a paradicsomos sült hagyma is kellemes kenyéren vagy akár a reszelt, sült sárgarépa. Az a helyzet, hogy ha zöldségekkel és zsiradékkal kezdek, azzal nehéz melléfognom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!