Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vajon minek a hatására indul...

Vajon minek a hatására indul be az emberben a húsundor?

Figyelt kérdés

Fontos: Nem az a kérdésem, hogy miért lesz valaki vegetáriánus!

Mert ezt már előttem feltették párszázan. Többeknél több oka is van, van aki az állatok szeretete, van aki egészségügyi okokból, van aki vallási okokból (stb... had ne soroljam) lesz vegetáriánus.

Én most konkrétan a húsundorra, mint olyanra kérdezek rá!

Valaminek a hatására ez a jelenség sokaknál (nálam is) kialakul. Ez is az egyik oka szokott lenni a vegetáriánussá válásnak.

Gyerekkorban vagy olyan korai kamaszkorban, 9-12 éves kor körül jelentkezik sokaknál, a szülők szokszor letudják azzal, hogy finnyás, válogatós, majd kinövi, de nem. Épphogy erősödik és mikor már el tudja dönteni önállóbban, hogy megeszi e vagy nem akkor tudatosul benne és a környezetében is, hogy vega.

Szóval szerintetek vajon mi lehet a kiváltója a hústól való megundorodásnak?

2015. ápr. 10. 12:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
98%
lehet, hogy tul sok , vagy tul sok zsiros / nem jol elkeszitett hust evett elotte az illeto, es igy mar nem kivanja / undorodik is a hus izetol.
2015. ápr. 10. 13:07
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem több oka is lehet. Pl. változik az ízlés van, hogy egy ideig szeretünk valamit, aztán már nem, vagy fordítva. Vagy valamiért megundorodik tőle, mondjuk romlott húst kap a boltban, vagy ilyesmi. Vagy túl sokat eszik belőle sokáig és megcsömörlik tőle. Vagy valamiért a szervezete nem bírja, ezért tiltakozik ellene.
2015. ápr. 10. 13:19
 3/14 anonim ***** válasza:
84%
Én nem eszek húst, csak boltban kapható előrecsomagolt csirkemellt, de az se ízlik mindig. Engem az rémiszt el a hústól, hogy meglátom az ereket, az inakat és egyéb dolgait. Amúgy se ízlenek.. A disznóhúst fura érzés rágni. A marhahús barátságtalanul néz ki, és szerintem az íze is szörnyű. Halat nem eszek mert megrémiszt a látványa, és az íze is szörnyű
2015. ápr. 10. 14:11
 4/14 anonim ***** válasza:
77%
Sokan már kisgyerekként sem akarnak húst enni. De aztán vagy kicselezik a szülők (belekeverik más ételekbe), vagy próbálnak szigorúak lenni, hogy márpedig meg kell enni, mert (szerintük) ez létfontosságú táplálék. Aztán hozzászoknak, akár meg is szeretik később. (Vannak akik később sem.) De ez csak megszokás. A szervezet az állati fehérjéket, zsírokat nehezen alakítja át, elég megterhelő procedúra, főleg ha mindennapos a húsevés. A növényi fehérjékkel ilyen gond nincs. Állítólag gyerekkorban még, amíg még nem érintkezünk annyi ízfokozóval, aromával, tartósítószerrel stb. addig a test érzi, mi a jó neki és mi nem. És nem véletlenül utasítják el sokan pl. a húst. Később már túl sok hozzáadott anyag manipulálja az agyunkat, és ezzel az ízlésünket, és már az egészségtelen dolgokat is kívánjuk.
2015. ápr. 10. 15:50
 5/14 anonim ***** válasza:
41%

Hármas, akkor te eszel húst, csak keveset.

Amúgy én kiskoromban is utáltam, kinevettek.

2015. ápr. 12. 23:11
 6/14 anonim ***** válasza:
21%

En a halat es a sertest nem eszem meg:

Undor miatt

Sertes: mindent (komolyan mindent megeszik fuj...)

A halnak meg a latvanya undorito a szamomra. Nem eszem meg :D

2015. ápr. 13. 00:35
 7/14 anonim ***** válasza:

3as vagyok.

Igen, eszek húst, de csak azért, mert különben nem hagynak békén itthon. És amúgy undorodva eszem, mert szörnyű íze van.. A csirkemellnek is

2015. ápr. 13. 12:15
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Állj a sarkadra, engem is kényszerítettek, nem kellett, mindig utáltam.
2015. ápr. 13. 19:08
 9/14 anonim válasza:
100%
Én nem vagyok vega, viszont elég kevés húst eszek, ha meglátom, egyszerűen elmegy tőle az étvágyam, rosszabb esetben enyhe hányingerem is lesz tőle. Néha eszek egy kis rántott húst, pörköltet és darált húsos spagettit. Már régebben, kiskoromban sem szerettem igazán, de akkor muszáj volt megennem, ha nem akartam éhen halni. Nem tudom, mitől alakulhatott ki, a családban senki sem vegetáriánus.
2015. ápr. 15. 18:39
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyrészt a tudat rémiszt, hogy egy döglött állatot eszek, másrészt nem szeretem az ízét és az állagát, nehezebb rágni, mint a növényi ételt, beleragad a fogamba, stb... Harmadrészt azért nem szeretek húst enni, mert nekem sokáig tart, amíg megemésztem, le vagyok lassulva, nyomottnak érzem magam, néha fáj a hasam tőle. Ezért próbálok minél kevesebbet enni belőle, a hal meg a csirke elmegy, de pl. egy szelet disznóhúsra ránézek és elfog az undor. Én örülök neki, hogy nem vagyok annyira éhes, hogy ez egy állat életébe kerüljön. Ez kb. fél éve van így, előtte nem is szerettem, nem is utáltam a húst.
2015. ápr. 15. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!