Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » 13 évesen baj, ha vegetáriánus...

13 évesen baj, ha vegetáriánus vagyok?

Figyelt kérdés
7 hónapja egy falat hús se ment le a torkomon, és semmi bajom nincs. Ez a vegetáriánus életmód okozhat később gondot nekem? Esetleg ami van a húsban, de más ételekben nincs, nem tudom valami gyógyszerrel, vagy valamivel pótolni?

2015. febr. 25. 19:05
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
65%

Azért te se kerülj a sorba :)

Az egy dolog hogy a szervezet előállít b12 t csakhogy azt te már kiszarod .Ugyan ezen folyamat révén a trágyából kerül bele a növényekbe is . A vágómarhákat meg beoltják brutális dózis vitaminbombával ,így kerül beléjük és a húsukba amit utána megesz az ember ,és így a húsevő ember is megkapja a felhasználható b12 t.

Ez egy nagyon kényes vitamin ,ha a gyomrod nem termel megfelelő enzimeket vagy öregeknél hiába juttatsz be b12 t nem tud felszívódni .Rengeteg beteg ember van aki húst eszik mégis b12 hiányos .

A vas tökéletesen benne van a gabonapelyhekben ,tökmagban spenótban csak a húsban lévőt jobban hasznosítja a szervezet . A vas hasznosításához c vitamin folsav ,savas közeg ajánlott ennyi a magyarázata.

2015. febr. 26. 22:53
 12/13 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!!:)
2015. febr. 28. 10:07
 13/13 KJUsul ***** válasza:

Hát persze, hogy a trágyában is vannak anyagok, ezért használják pár ezer éve a földek frissítésére javítására. Ez a természetes körforgás. Azonban nem azt jelenti, hogy minden B12 vitamin erre a sorsra jut. A szervezet, ha egészséges táplálékhoz jut, pontosan tudja, miből mennyi és milyen kell neki.

Persze nem vagyok biokémikus, és kémiából is elég khmm vacak voltam, annyit viszont tudok, hogy például éveken át harcoltak a megadózis c vitamin ellen mondván, úgyis csak a vizelet lesz tőle drága - és lám, legalábbis nyugaton már teljesen elfogadott módszer a rákgyógyításban!

Szóval én azt mondom, ha vegetáriánus valaki, semmi baja nem lehet pusztán azért, mert az. Figyelni kell az étkezésre, az ételek egyensúlyára (70% zöldség legalább, minél nyersebb annál jobb) és persze az ételek megfelelő összeállítása is nagyon sokat számíthat.

Én 41 kilót fogytam 1,5 év alatt és nem hízok vissza, pedig magas vérnyomás ellen most még gyógyszert szedek(ami hízlal, mint a nyavalya) - később kiváltom megadózis Ca-mal valamint vanádium és selén szedésével. Természetesen nem laktát alapúval, mert az kakát se ér....

2015. márc. 1. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!