Rendben leszek?

Figyelt kérdés

Naponta kb. 2-3 kg zöldséget és 2 kg gyümölcsöt eszem. Heti szinten 3x10dkg halat, más húst/állati eredetű terméket nem.

Kakaóport és sörélesztőpelyhet gyakran eszem, és vegán multivitamint is szedek. (D, B12, vas, B komplex, C) Csak a magnézium, kalcium veszélyeztett, de ha nem eszem húst, akkor nem választódik ki annyit kalcium a csontokból. A magnézium meg szerintem megvan az ételekből.

Zsírt külön nem fogyasztok (csak avokádót), mert a felesleges szénhidrát úgyis átalakul zsírrá, szóval gyakorlatilag betartom a 80/10/10-es elvet.

Törekszem a napi min. 3 liter víz elfogyasztására is, s általában nyersen eszem mindent. (csak a répát, karfiolt, brokkolit, stb.-t párolom meg.)

Nem fogyasztok cukrot, sót se szinte, liszteket, tojást, tejterméket, hüvelyeseket, magokat, aszalt gyümölcsöket, olajat, mézet, édesítőt, szóját, krumplit, rizst, konzervet, készételt, fagyasztott ételt sem.(kivéve a natúr gesztenyepürét)

A hal helyett meg lehet majd algát fogok enni, és/vagy kendermag port.

Sajnos mozogni nem szoktam, de majd idővel bevezetem azt is, meg hát még eléggé az elején vagyok a majdnem vegánságnak. (de idáig sem vittem túlzásba az állati termékeket)

Előre is köszönöm a válaszokat!

18/L

2014. okt. 18. 09:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
#10: Nekem kell 120 év, igazából biztos vagyok benne, hogy tudnám kezelni a sokszáz vagy többezer év problémakörét, unalom tuti nem lenne és a negatív dolgokat is feldolgozom idővel, nem gyűlnek össze, csak a testem bírja :) 38 vagyok és még el se kezdtem igazán élni és mit se láttam a világból, ami annyira érdekes és sokféle és folyton fejlődő! A családomban hosszú életűek vannak, én azért rekordot akarok dönteni, akár világszinten is, az tetszene. Persze mindezt eléggé egészségesen :) S nem egysíkúan, eseménytelenül... Mit ér a hosszú, keskeny élet? ;)
2014. nov. 10. 10:33
 12/12 anonim ***** válasza:
Jó sok agyhalott gyűlt itt össze!
2014. nov. 10. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!