Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Látta már valaki az Earthlinks...

Látta már valaki az Earthlinks című filmet?

Figyelt kérdés
Mi a véleményed róla?

2014. júl. 16. 13:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
34%

Én eddig úgy gondoltam, hogy a haszonállataim megkapnak mindent a egy boldog élethez, és ezek után is úgy gondolom.

Azért keltetem a csibéket, hogy felneveljem, levágjam és megegyem... És tojás korától leves koráig tudok bennük gyönyörködni.

A filmben látható szélsőséges (!) példák alapján nem lehet általánosítani (vagyis reálisan nem).

Ennyi erővel egy vegetáriánust is górcső alá vehetnénk:

A szója amit megeszik a világ másik felén lett megtermelve, amihez szükséges volt az indiánokat elüldözni, kiirtani az esőerdőt, durva vegyszereket alkalmazni a károsító rovarok, betegségek ellen...

A vegyszereket is állatokon kísérletezték ki...

Aztán még a gabonáról is leszoknátok, ha tudnátok, hogy hány fácán, nyúl kerül be a kombájnba vagy pusztul el a növényvédőszerek által közvetve vagy közvetlenül. A növénykultúrákból tömegével lövik ki a vaddisznókat, fácánt, nyulat, hogy maradjon valami az asztalra, aztán meg a köcsög vadászt szidjátok, pedig Ő csak jót akar

(a vegák is fizetnek a termékért, amiből kifizetik a gyilkos vadászt, mezőőrt)

A hobbi vadász fizet, hogy lőhessen, de ha nem fizetne, akkor muszájból kéne állományt ritkítani, szabályozni.

Azt is tudnotok kell, hogy a "gyárakban" lévő állatoknak is megadnak mindent ami a növekedésükhöz szükséges. Nyilván nem luxus körülmények között élnek.

Csak éppen úgy, mint (akár Budapesten, vagy inkább egy elmaradott országban) egy szegény család/egyén, aki nagyon keveset keres és sokat dolgozik és 10-30 négyzetméteres lakásban kell élnie.

Az meg hogy egy állattal emberségesen kéne bánni?

Még az emberekkel sem bánunk emberségesen!

Amíg éheznek, meghalnak, kiraboltatnak emberek más emberek által, addig nem gondolom, hogy a húsevés az ember/-iség fő bűne.

2014. júl. 17. 18:32
 12/13 anonim ***** válasza:
30%

én láttam a filmet de miután már amúgy is vega lettem. megerősített hogy jól csinálom, sajnos attól még hogy nem látjátok nap mint nap ez itt is így van nem csak usa-ban.

én azt vallom hogy csak az egyen húst aki meg tudja tenni hogy elvágja az állat torkát kivérezteti lebőrözi kibelezi és mindezek után jóízűen meg tudja enni. nekik való hús, másoknak nem. ez az én véleményem azon túl hogy sztem senkinek nem kéne enni...

2014. júl. 18. 23:06
 13/13 anonim ***** válasza:
51%
utsó előttinek meg annyit, hogy én vega vagyok de egy deka szóját sem eszem.nem kell egyenlőség jelet tenni. a szója mégkevésbé alkalmas emberi tápláléknak mint a hús. DE! ti húsevők nagyságrendekkel több szóját esztek mint mi. olvassátok csak egyszer el a szalámik, virslik stb csomagolását amiket megvesztek...és minden állati fehérjét fogyasztónak ajánlom a KÍNA tanulmány c olvasmányt. netről letölthető. legalább tájékozódjatok mielőtt ítélkeztek, mert azt a legkönnyebb
2014. júl. 18. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!