Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van valakinek javaslata,...

Van valakinek javaslata, hogyan bővítsem a diétámat?

Figyelt kérdés

1986 óta vagyok, majdnem vegán, a tojás, és a néhai túró kivételével. Sajnos idő közben kialakult laktóz érzékenységem miatt, igencsak behatárolt, hogy mit fogyaszthatok. Leginkább sandwich-re valót keresek, mivel este 10 körül rám jön az éhség, talán a gyógyszerek miatt.

Tudok készíteni pástétomokat, de pl. a szója, és egyéb termékeket kerülöm. Anyagilag is elég meghatározott, hogy mit ehetek. Tudtok javasolni termékeket (én a Tescoba járok), ami erre jó? Főzéssel nincs problémám, szeretném redukálni a tojás bevételt, valamint a mézet, ill. édességeket is, mivel szeretek sütni is. Előre is köszi!

2014. jan. 24. 13:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Este 10 körül inkább már csak almát, salátaféléket kellene enni, nem megterhelni a gyomrot a szendviccsel. De ha mégis: én szoktam a tesco-ból olcsó babkonzerveket venni, ill. a szárazbabok, más hüvelyesek is viszonylag olcsók szoktak lenni. Ezekből főtt ételt, pástétomot is lehet csinálni. A tescoban a zöldséges pultok egyik végébe sokszor vannak kitéve félárra leértékelt zöldségek, én ott sok jó dolgot szoktam elcsípni olcsón.

Ha anyagilag nagyon nem mindegy, akkor drágább olajok helyett van 1-2 féle margarin is, amiben nincsen se laktóz, se semmi egyéb állati (vénusz, flóra, olcsóbb: liga asszem).

Én sokszor összetöröm az előző napi kajám maradékát villával, és melegszendvicset csinálok belőle.

Egyébként, ha meg szabad kérdezni, mire szedsz gyógyszereket?

2014. jan. 24. 15:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kell szendvicset enni 10-kor, de Te tudod.

Feltétekben ugyan nem vagyok jó (én simán megeszem a kenyeremet, ami speciel magkenyér, ha még zsiradékot is kenek rá és zöldségeket is eszem mellé, az nekem maximálisan komplett), de korlátozó étkezésben igen (étrendemben alapvetően tojás, olajos mag, zsírok, zöldség, gyümölcs szerepel, néha sajt, a többi már ritka kilengés).

Nem tudom, mik az igényeid szendvicsre való terén, ismerek elég egyszerűeket, amik szerintem finomak, csak nekem egyszerűbb anélkül. Fűszeres sült reszelt répa, sült hagyma paradicsompürével, kevésbé szolidnak ott a padlizsánkrém és a zakuszka (most jutott eszembe, hogy ilyen is létezik, túl ritkán csinálok, pedig oly finom)... Nyilván sok egyéb lehetőség is van, szerintem próbálkozz olyanokkal, amiket szeretsz :)

Ja még egy. Ami túlmutat a sima sült zöldség feltét szinten, ami felé a listád alapján el lehet mozdulni. Nyersvegán fasírt, ami alapból krémszerű és nagyon finom kenyéren. Örülök, hogy találkoztam a recepttel :)

Pontosabban... ahogy most keresem... Elég erőteljesen egyszerűsítettem, már nem tudom, melyikből. Szerintem egy másikból, de ez áll az enyémhez a legközelebb:

[link]

Nekem répa, hagyma, dió, lenmag, fasírtfűszer (fokhagyma is) az összetétele, más nem is kell bele. Ha már nekiállok, szeretek nagyobbacska adagot készíteni, ami kitart egy kis ideig :) Meglepően kevés kell belőle (ha visszafogja magát az ember), hiába kevés kalória, igen csalós.

Kész termékeket nem veszek, így olyat nem tudok javasolni.

2014. jan. 24. 19:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Este 10-kor semmi szín alatt ne egyél semmit! Az éjszaka a szervek regenerálódására való, nem emésztésre.
2014. jan. 24. 22:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Zabkása

1 pohár natur zabpehely, 2 pohár víz, 1 tk kakaó, 1 tk cukor, 5 perc a mikroban (mással is ízeitheted)

Salik

1 bögre bármilyen fagyasztott zöldséget pici víz, só kiséretében tíz percre mikroba raksz

közben kikeversz bármilyen öntetett,

esetleg zöldfüszerek, hagyma, sonka ami van öszekevered lehet enni

gyors mikros leves

fél liter víz, 1 leves kocka, 1 bögre bármilyen fagyasztott zöldség 15 perc a mikroban

mikros sült krumpli

kisebb krumplikat keresztbe mélyen bevágsz

a vágás mentén só, margarin alá pici víz

10 perc a mikroban

ha kész könyen lejön a héja 3-4 szemmnél egyszere többet nem érdemes csinálni mert nem sül át

2014. jan. 24. 22:49
 5/7 A kérdező kommentje:

Minden kedves válaszolónak! Remek recepteket küldtetek, köszönöm! Cserébe az én kedvencem: ugyanaz mint a tócsni, csak krumpli helyett karalábé. Az elkészítés hasonló a fasírthoz, csak zsemle helyett, lisztet teszek bele, és forró olajba kanalazva kisütöm. Még másnap is fincsi a hűtőből, sandwich-nek is! de van hozzászólásom is némely válaszolónak:

1. nem használok micro hullámot - tilos (meggyőződésem/javaslatom)

2. a sonka nem vega

3. gyógyszerekről nem szeretnék beszélni

4. túl tettem magam a mit szabad, mit nem dolgon...bocsi

De azért minden kedves vegásnak üdv, és további "vértelen" életet kívánok, nekem minden lelki alapon működik..., viszlát!

2014. jan. 25. 17:16
 6/7 anonim ***** válasza:

füszeres sült gyümik

3 almát vagy körtét, barackot...

cikkekre vágva olajozott tepsibe szorsz

1 mk bors, só, rozmaring, 2 ek mustár, 1 tk erős pista öszekevered 10 perc a sütöben

bármilyen zöldségből is készülhet csak vágd vékonyra és kicsit süsd tovább

2014. jan. 26. 01:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Egy kis desznajhússal!
2014. jan. 26. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!