Fehérjedús élelmiszerek?
Sovány hús, hal és szárnyas
Diófélék
Quinoa
Hüvelyesek
#!-4-es Nem minden arany ami fénylik.
A magas szójatartalmú diéta egyben nagy növényi eredetű ösztrogénbevitelt jelent. Emberek és állatok körében végzett kutatások egyaránt kimutatták, hogy a szójában található izoflavon szervezetre gyakorolt hatása jelentős, hiszen erősen megemeli az ösztrogénszintet. A szója mellett érvelők azt állítják, hogy a növényi ösztrogének „biztonságosabbak", mivel természetes eredetűek, ez azonban így nem igaz. A véráram magas ösztrogénszintje kockázati tényező a rák szempontjából - és ebben az esetben teljesen mindegy, mi az ösztrogén forrása. Sajnos a legtöbb élelmiszer ipari termékben és kozmetikumban is jelen van a szója,nem kell azt még direktbe a szervezetbe nyomni!
#8: Tetszik a hozzáállásod :) (Leszámítva, hogy számomra a szejtán az ördögtől való, én elég nagy ívben kerülöm a glutént.) A miszó jó dolog s a fehérje/kalória aránya elég jó :)
A tiltólistáddal elég nehéz a dolog, a fehérjekenyeremben is van tojásfehérje, bár megoldható anélkül, bár úgy végképp nem lesz a gasztronómiai csúcsa az eredmény: tökmagliszt, só, víz, esetleg más fehérjedús magliszt vagy olajos mag, mikróban szoktam készíteni ellapogatva a masszát (mindig tojásfehérjével, de olajos magok keverékénél kihagyom a tojást, ott nem a fehérje/kalória maximalizálása a cél).
A hüvelyeseket már írták, én speciel azokat pont nem eszem, csak a zöldborsót és zöldbabot, amiben pont kevés van. Bár mennyiség kérdése... Neked valószínűleg sok fehérje kell, én örülök, ha összejön az 1 g/ttkg (azért ez nem olyan nagy kihívás, de jelentősen fölémenni már igen), ott még egy rendes adag spenótfőzelék is számít ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!