Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Fehérjedús élelmiszerek?

Fehérjedús élelmiszerek?

Figyelt kérdés
Szükségem lenne némi plusz fehérjebevitelre, ami nem lehet hús, tojás, tejtermék, illetve fehérjeporok sem jöhetnek számításba. Tudna valaki esetleg ajánlani valamit?
2014. jan. 21. 16:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Sovány hús, hal és szárnyas

Diófélék

Quinoa

Hüvelyesek

2014. jan. 21. 16:40
 2/13 A kérdező kommentje:
Utolsó hármat, sőt a halat is igyekszem gyakran fogyasztani, mégis kevésnek tűnik. azért köszönöm.
2014. jan. 21. 17:25
 3/13 anonim ***** válasza:
A szójától magasabb fehérjetartalmú dolog nem létezik. 100g / fehérje
2014. jan. 21. 17:35
 4/13 anonim ***** válasza:
Mármint 100 grammban / fehérje képlet. tehát 100 gramm szójában akár 42 gramm fehérje is lehet!
2014. jan. 21. 17:37
 5/13 anonim ***** válasza:
40%

#!-4-es Nem minden arany ami fénylik.

A magas szójatartalmú diéta egyben nagy növényi eredetű ösztrogénbevitelt jelent. Emberek és állatok körében végzett kutatások egyaránt kimutatták, hogy a szójában található izoflavon szervezetre gyakorolt hatása jelentős, hiszen erősen megemeli az ösztrogénszintet. A szója mellett érvelők azt állítják, hogy a növényi ösztrogének „biztonságosabbak", mivel természetes eredetűek, ez azonban így nem igaz. A véráram magas ösztrogénszintje kockázati tényező a rák szempontjából - és ebben az esetben teljesen mindegy, mi az ösztrogén forrása. Sajnos a legtöbb élelmiszer ipari termékben és kozmetikumban is jelen van a szója,nem kell azt még direktbe a szervezetbe nyomni!

2014. jan. 21. 18:29
 6/13 anonim ***** válasza:
gomba, máj, hüvelyes, mogyoró, dió, pisztácia, szója
2014. jan. 21. 19:30
 7/13 anonim ***** válasza:
Szejtán(búzasikér, búzahús), elég sok recept van már hozzá, hogy kell elkészíteni, és finom is :) 77g fehérje / 100g, sztem az elég jó arány.
2014. jan. 22. 01:31
 8/13 A kérdező kommentje:
Szójából csak fermentáltat eszem (azt viszont sokat: tempeh, miszó) és mivel nem eszek előre feldolgozott élelmiszert, nem hiszem, hogy sok "ártalmas" szója kerülhetne az ételembe. Szejtánt is szoktam enni, de fenntartásokkal, mivel 100% glutén, de tényleg jó fehérjeforrás, a gond csak az, hogy ezek ellenére sem tudok izmot építeni, vagy hízni, ezért gondoltam, hogy kérek még ötleteket.
2014. jan. 22. 09:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Ha feldolgozott szójatermékeket eszel nem kell tartanod az ösztrogénmizériától és fehérjebevitel szempontjából a legjobb.
2014. jan. 22. 17:06
 10/13 anonim ***** válasza:

#8: Tetszik a hozzáállásod :) (Leszámítva, hogy számomra a szejtán az ördögtől való, én elég nagy ívben kerülöm a glutént.) A miszó jó dolog s a fehérje/kalória aránya elég jó :)

A tiltólistáddal elég nehéz a dolog, a fehérjekenyeremben is van tojásfehérje, bár megoldható anélkül, bár úgy végképp nem lesz a gasztronómiai csúcsa az eredmény: tökmagliszt, só, víz, esetleg más fehérjedús magliszt vagy olajos mag, mikróban szoktam készíteni ellapogatva a masszát (mindig tojásfehérjével, de olajos magok keverékénél kihagyom a tojást, ott nem a fehérje/kalória maximalizálása a cél).

A hüvelyeseket már írták, én speciel azokat pont nem eszem, csak a zöldborsót és zöldbabot, amiben pont kevés van. Bár mennyiség kérdése... Neked valószínűleg sok fehérje kell, én örülök, ha összejön az 1 g/ttkg (azért ez nem olyan nagy kihívás, de jelentősen fölémenni már igen), ott még egy rendes adag spenótfőzelék is számít ;)

2014. jan. 23. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!