Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mennyire árt a szervezetnek,...

Mennyire árt a szervezetnek, ha hirtelen vegetáriánus lennék?

Figyelt kérdés
2013. nov. 21. 19:26
1 2
 11/17 anonim válasza:
Eleinte fáradékonyabb szédülnél gyakran kisértésbe esnél de idővel meg lehet szokni bár nem értem mért leszel vega
2013. nov. 24. 20:20
 12/17 anonim válasza:
0%
A husban sok olyan asvanyi anyag talahato meg, melyeket nagyon nehezen juttathatsz a szervezetedbe novenyi taplalekkal. Szerintem, ha szereted a hust semmi keppen ne hagyd ki az etkezesedbol. A vas nagy resze husbol kerul a szervezetunkbe, elvegre nem ehetsz minden nap petrezselymet vagy spenotot. A vas hianya verszegenyseget okoz, az meg faradtsagot stb.Oseink is huson eltek.
2013. nov. 26. 06:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha a hangsúly a "hirtelen"-en van, a válaszom az, hogy semennyire. Nyugodtan térj át, nagyon sokan hisznek benne. De figyelj oda a tested jelzéseire, és ha lelki szemeid előtt 8 kilós sonkák kezdenek úszkálni, ne tartóztasd meg magad.
2013. nov. 26. 11:49
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

"A husban sok olyan asvanyi anyag talahato meg, melyeket nagyon nehezen juttathatsz a szervezetedbe novenyi taplalekkal. "

Sorolj fel egy-kettőt légyszíves. De mielőtt hiába fáradnál, megsúgom: nem igaz...

2013. nov. 26. 19:22
 15/17 anonim válasza:

Három éve vegetáriánus, két éve vega vagyok és a 23-at töltöttem. Lelkileg mindig kiegyensúlyozott voltam,de mióta váltottam tapasztalhatóan jobban érzem magam. Előtte emésztési problémáim voltak (műteni is kellett), sok más betegség mellett, pl. vérszegénység.

Az előző válaszokban említve volt a test-lélek harmonikus kapcsolata, ami tényleg a leginkább befolyásolja a testi egészséget. Viszont, ez nem indok arra, hogy bármit ehetek, ha boldog és kiegyensúlyozott életet élek, hiszen így nem teljesül az egészségre vonatkozó összes feltételrendszer.

A feltételrendszerekben pedig az idők folyamán változás állt be. Korábban jóval nagyobb biztonsággal lehetett húst fogyasztani kevesebb káros mellékhatás mellett. Azt gondolom ennek oka többek között, a növekvő állat betegségek elterjedésében és az emberi genetika romlásában (elkorcsosodása)található. Ma már más a helyzet mint 200 évvel ezelőtt. Emlékszek, gyerekkoromban a szüleim éveken át neveltek bio-szárnyas állatokat, de mivel egyre nehezebben lehetett egészségben tartani őket természetes módszerekkel, feladták a próbálkozást.

2013. nov. 27. 13:38
 16/17 anonim ***** válasza:
2013. nov. 28. 22:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Miért ártana? Ez inkább olyan a szervezetnek mint egy megváltás, a folyamatos méreganyagbevitel megszűnése miatt.

Az ember növényevő állat, erre sokan ugranak, és jönnek azzal hogy mindenevő, vagy ami még ennél is nagyobb hülyeség, hogy ragadozó. Ha tényleg azok lennénk, akkor puszta kézzel, bármi segédeszköz nélkül tudnánk vadászni, és nyersen megenni a zsákmányt (jó ízűen természetesen).

Általában azért zavarja a húsevőket ha valaki vegetáriánus, mert legbelül ők is tudják hogy helytelen életmódot folytatnak, és egyfajta önigazolást próbálnak találni a vegetarianizmus leszólásával. Egyébként én is egyik napról a másikra lettem vegetáriánus, kb. 14 évesen, most 20 éves vagyok, és szinte sosem vagyok beteg, nem vagyok fáradékony, és jkitűnő az egészségi állapotom.

2013. dec. 15. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!