Mennyire árt a szervezetnek, ha hirtelen vegetáriánus lennék?
"A husban sok olyan asvanyi anyag talahato meg, melyeket nagyon nehezen juttathatsz a szervezetedbe novenyi taplalekkal. "
Sorolj fel egy-kettőt légyszíves. De mielőtt hiába fáradnál, megsúgom: nem igaz...
Három éve vegetáriánus, két éve vega vagyok és a 23-at töltöttem. Lelkileg mindig kiegyensúlyozott voltam,de mióta váltottam tapasztalhatóan jobban érzem magam. Előtte emésztési problémáim voltak (műteni is kellett), sok más betegség mellett, pl. vérszegénység.
Az előző válaszokban említve volt a test-lélek harmonikus kapcsolata, ami tényleg a leginkább befolyásolja a testi egészséget. Viszont, ez nem indok arra, hogy bármit ehetek, ha boldog és kiegyensúlyozott életet élek, hiszen így nem teljesül az egészségre vonatkozó összes feltételrendszer.
A feltételrendszerekben pedig az idők folyamán változás állt be. Korábban jóval nagyobb biztonsággal lehetett húst fogyasztani kevesebb káros mellékhatás mellett. Azt gondolom ennek oka többek között, a növekvő állat betegségek elterjedésében és az emberi genetika romlásában (elkorcsosodása)található. Ma már más a helyzet mint 200 évvel ezelőtt. Emlékszek, gyerekkoromban a szüleim éveken át neveltek bio-szárnyas állatokat, de mivel egyre nehezebben lehetett egészségben tartani őket természetes módszerekkel, feladták a próbálkozást.
semennyire
Miért ártana? Ez inkább olyan a szervezetnek mint egy megváltás, a folyamatos méreganyagbevitel megszűnése miatt.
Az ember növényevő állat, erre sokan ugranak, és jönnek azzal hogy mindenevő, vagy ami még ennél is nagyobb hülyeség, hogy ragadozó. Ha tényleg azok lennénk, akkor puszta kézzel, bármi segédeszköz nélkül tudnánk vadászni, és nyersen megenni a zsákmányt (jó ízűen természetesen).
Általában azért zavarja a húsevőket ha valaki vegetáriánus, mert legbelül ők is tudják hogy helytelen életmódot folytatnak, és egyfajta önigazolást próbálnak találni a vegetarianizmus leszólásával. Egyébként én is egyik napról a másikra lettem vegetáriánus, kb. 14 évesen, most 20 éves vagyok, és szinte sosem vagyok beteg, nem vagyok fáradékony, és jkitűnő az egészségi állapotom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!