Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák, ti mennyit költötök...

Vegák, ti mennyit költötök kajára? Én azt vettem észre minden ilyesféle étel és hozzávaló drágább, mint a többi.

Figyelt kérdés
És aki nem tudja magának megengedni? Akinek nincs pénze dögöljön meg!
2013. szept. 30. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:

" Akinek nincs pénze dögöljön meg!"

Ne dögöljön meg, hanem váltson munkahelyet, vagy alkalmazkodjon a kevesebbhez és éljen meg annyiból! Mindig annyiból kell kijönni, amennyi éppen van. Én éltem már minimálbérből is, és jóval többől is, az igényekkel lehet variálni. Ha kicsi a fizetésed, érd be kevesebbel!

2013. szept. 30. 19:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Te miről beszélsz?

Leírom neked az utóbbi időkben mit készítettem:

- krumplifőzelék (kifejezetten olcsó)

- mozzarellás cukkinitekercsek koktélparadicsommal (ebből maximum a mozzarella nem annyira olcsó...)

- gombapörkölt (ez is kifejezetten olcsó)

- spenótos sütőtök (sütőtökszezonban szintén olcsó)

- hagymakrémleves (nagyon olcsó)

- vegetáriánus pizza (ehhez maximum a pizzatészta nem olcsó, de az a húsevőknke is ugyanannyiba kerül:)

- currys füstölt tofu (500g tofu kb. 600 ft. Ezzel szemben 500g színhús igencsak a 7-800 felé tendál)

- sajtos-tejszínes brokkoli (a brokkoli is marha olcsó...)

- sült paradicsomkrémleves (bár nekünk a paradicsom ehhez a kertből volt, de még mindig ott tartunk, hogy olcsó...:)

- négy sajtos tészta (ez mondjuk normál árkategóriás a jó minőségű sajtok miatt)

- tejszínes-chilis "lasagne" (a chilipaprika szintén házi)

- gyömbéres répakrémleves (ebből az igazi gyömbérgyökér drága, de fűszerként megint kifejezetten olcsó étel...)

- tojásos nokedli salátával (hát, a sok tojás bizony enm olcsó:)

- citromfüves póréhagymaleves

- füstölt sajtos fokhagymakrémleves

- savanyú karalábéleves...

Már nem is írom oda olcsó-e, a 90%-uk az. Konkrétan neked milyen zöldség/gyümölcs nem olcsó? Szezonba valókat kell venni, nem zöldspárgát 10x-es áron Októberben :)

Vagy az ilyen semmire sem jó bioboltos szemetekre gondolsz, hogy drágák?

2013. szept. 30. 19:48
 3/10 A kérdező kommentje:

"Akinek nincs pénze dögöljön meg!" - Itt nem magamról beszéltem :) és elnézést, ez kicsit erős volt.

Amiket leírtál, tényleg nem drágák. És igen, a bioboltos cuccokra gondoltam, ott azért vannak árak.

2013. szept. 30. 20:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

De miért veszel ilyen bioboltos baromságokat?

Magvakat, gyümölcsöket, zöldségeket, minden egészséges dolgot meg lehet kapni áruházakban, piacon, faluról. Miért nem olyan helyen veszed, ahol elérhető áron van?

2013. szept. 30. 20:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi köze a vegetarianizmusnak a biobolthoz? Attól, hogy valaki vegetáriánus, nem kell rögtön a bio élelmiszerekhez is ragaszkodnia.

A bio pedig értelemszerűen azért drágább, mert ha nincs permetezve, a termés jelentős részét (itt a kertben nálam kb. a harmadát) elviszik a különböző betegségek, kártevők, és a vegyszermentes módszerek, amikkel védekezni lehet (pl. gyakori átvizsgálás és beteg növényrészek eltávolítása) sok élőmunkát igényelnek, így drágábbak. A nagyüzemi monokultúra, hogy nagy területen ugyanazt termelik, jóval olcsóbban művelhető, de fogékonyabb a betegségekre is, mint amikor minden sorba mást vetek egymás mellé.

2013. szept. 30. 21:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vega, de számtalanszor főzök húsmentes kaját. A húsevők sem esznek minden nap húst hússal.

Pl.

fasírozottat készíthetsz rizsből, kölesből, krumpliból

főzelékek: kelkáposzta, krumpli, bab, borsó, de aki szereti lehet répa-főzelék is.

Rengetek rántott dolgokat lehet csinálni zöld-ből:

rántott tökfélék, rántott kelkáposzta, rántott karfiol,

Pörköltet készíthetsz karfiolból, tojásból(ha megeszed), gombából

Nem drágábbak ezek, mint a hús, sőt sok esetben (ha van egy jól bejáratott zöldségárusod a piacon) még olcsóbbak is!

2013. okt. 1. 08:10
 7/10 anonim ***** válasza:

Én szinte ugyanúgy eszem, mint a mindenevők. A húsos ételekbe búzafehérjéből készített húspótlót teszek. Ezt otthon én is elkészíthetem lisztből vagy gluténből. Növényi tejeket is lehet otthon csinálni, sokkal olcsóbban mint ha bolti lenne. Tojást sem használok, jó módszerek vannak a helyettesítésére. Zöldségekből leginkább olyanokat veszek, amik az adott évszakban nálunk is megteremnek, tehát télen pl. nem veszek spanyolországi paradicsomot, vagy nyáron izraeli hagymát. Mégis sok zöldséget és gyümölcsöt eszem.

Így nem kerül többe a táplálkozásom, mint egy mindenevőé.

2013. okt. 1. 10:12
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok vega, de sosem értettem, hogy miért mondják a vegetáriánus étkezésre, hogy drága. Mikor a másik oldalon pedig az van, hogy ha valaki kevés pénzből él, akkor azt mondja, hogy nem tudja megvenni a húst.
2013. okt. 1. 11:31
 9/10 anonim ***** válasza:
Jóval olcsóbb. A húsnak szinte minden alternatívája olcsóbb, mint a hús, ha jó helyen veszed akkor jelentősen. Ráadásul, a húsokat kisebb adók sújtják, az állam még rá is játszik az olcsósításukra.
2013. okt. 18. 23:17
 10/10 A kérdező kommentje:
de ha valaki otthon tartja az állatokat és maga vágja le..akkor nem biztos.
2013. okt. 19. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!