Tudok-e valahol friss epret venni Budapesten?
áruházakban megpróbálhatod, de mivel nincs szezonja, nem olyan az íze, mint nyáron a piacon...
inkább csak víz íze van, a rendeshez képest.
TIPP : Én ilyenkor nem vennék epret, mert az az eper tuti, hogy fóliasátorban érlelődött, totálisan agyonpermetezve... :-[
Ha nem akarod a családodat és magadat mérgezni, akkor tanuld meg : akkor vegyél gyümölcsöket, zöldségeket, amikor szezonálisan a szabadföldön érlelődnek!
Én ezt sajnos a saját káromon tanultam meg, amikor télen a tengerimalacaimnak "gyönyörű" salátát vettem...
Másnapra kimúltak...
Mikor megtudtam, hogy azért, mert a saláta fóliasátorban nőtt agyonpermetezett mivolta ölte meg őket, azóta a gyerekeimnek sem vásárolok semmi ilyesmit!
Kettő tippem van:
1.A Lehel csarnokban láttam zöldségesnél
2.A Szentendrei piacon árul egy házaspár bogyós gyümölcsöket(málna,eper,ribizli)egész évben.Ribizlit már nem,de málnát-epret-áfonyát még árulják ezerrel.Nem tudom hogy csinálják.Ők termelik.Egyébként a szentendrei sziget nagy epertermő vidék,tehát helyi eper nem külföldi.
Fóliasátorban termelt salátától nem múlik ki eygetlen állat sem!
Nyugodtan vegyél, ha látsz valahol, semmi bajod nem elszs emmilyen télen termelt gyümölcs/zöldségtől, visznt az biztos, hogy nincs olyan zamatos ízük, mint a szezonban, szabadban termelteknek.
Így novemberben szerintem friss epret keresni...háát...merész dolog. :)
Amúgy a gyorsfagyaszottal jobban jársz,ízletesebb mint a mostani "friss" eper. A krémlevesbe szerintem pont jó!
Ha meg díszítés miatt kell akkor jöhet a mostani "műeper".
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!