A joghurtba kerül állati oltóanyag? (Ami a boltok polcain van, úgy értem. Tehát nem a háziba. )
Mit értessz állati oltóanyag alatt? Amivel beoltják a tejet és joghurt lesz belőle?
Baktériumokkal oltják, ha nem is állat, de élőlény, amik rohangálnak a joghurtban és mint tudjuk egyesek még a gyomorsavat is túlélik és eljutnak a bélbe.
Úgy értem, hogy példul a sajtba kerül olyan oltóanyag, ami a kisborjú gyomor enziméből van ( remélem jól írom). Tehát hogy ilyen jellegű oltóanyag van-e benne?
Köszönöm a válaszokat! :)
Oltóanyagokat a sajtokba rakják (némelyikbe)
Arra viszont figyelj, mi van a yoghurtokban, mert van hogy ZSELATINNAL és más adalékokkal sürítik. (gyümölcs yoghurtoknál)
A rózsaszínű joghurtot (és más élelmiszereket is) pedig sokszor tetűből készült festékkel színezik. A bíbortetvet elevenen kiszárítják, az aprócska hullákat megőrlik és különféle dolgokat művelnek vele, amitől rózsaszín, piros, narancssárga és hasonló árnyalatú ételfesték válik belőle.
A tejfölbe is tesznek zselatint.
Létezik 100% növényi (azaz vegán) joghurt, bár drágább, mint az állati. Tejföl helyett is finom.
Nem azt írtam, hogy mindegyik tejüzemben ezt csinálják! Saját szememmel láttam a tejfölös kupa oldalára írva, hogy ZSELATIN!!! Azért néztem meg, mert "fura" szaga volt az ételnek, amit anyu maguknak készített.
Akkor pontosítok:
Egyes tejfölökbe tesznek zselatint. Amire meg nem írják rá, azt nem tudhatjuk, mert sok gyártó (az élelmiszeripar bármely területén) "elfelejti" ráírni a csomagolásra a szerinte "apróságokat". Akinek nem inge ne vegye magára! Tisztelet a kivételnek.
Aki VALÓBAN vegetáriánus, nem árt, ha körültekintő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!