Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miből van a "klssikus" nutella...

Miből van a "klssikus" nutella? És milyen marhaság az, hogy van külön "növényi alapú"?

Figyelt kérdés

Ugye a fő alkotóelem a kakaó meg a mogyoró lenne.

Ezek tudtommal "növényi alapúak".

Aztán mi jön hozzá még? Pálmaolaj, meg hidrogénezett növényi olajok, zsíadékok, plusz cukor.

Ez megintcsak mind növényi alapú.

Akkor mindek is van a megkülönböztetés? Gondolom eddig sem volt benne disznóhús meg szalonna.

jan. 27. 09:29
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Hát, ok, nem a fő alkotóelem, de valahogy sosem az jut az eszünkbe, hogy na tegyünk a palacsintába cukorkrámet, hanem a csoki/mogyorón van a hangsúly.

Viszont a tejporon kívül minden szinte növényi. Ezért volt nekem fura, hogy miért van drágábban "növényi" alapú.

jan. 27. 12:17
 12/28 anonim ***** válasza:

11

Oké..De mondjuk ez valóban mogyorókrém.Csak annyi a bökkenő,hogy kicsit drága :

[link]

jan. 27. 13:35
 13/28 A kérdező kommentje:
Meg nyilván más ízvilág mint a nutella. Mogyoróvajat ettem, igaz nem ilyen minőségit, de az inkább az összerágott füldimogyoróra emlékeztetett. :)
jan. 27. 13:52
 14/28 Justinianus ***** válasza:
77%

"Nem gondoltam volna,hogy ennyi cukor van ebben a kencében."

Mégis mire gondoltál, mi van benne?

Lila, zöld "tejcsoki"-t biztosan ettél már, na azokban még ennél is több, 60-70% cukor van.

jan. 27. 14:19
 15/28 anonim ***** válasza:

13

Csakhogy a linken szereplő anyag az nem földimogyoróból van.Az "rendes" mogyoróból készül...

jan. 27. 16:31
 16/28 A kérdező kommentje:
Tényleg, rá is van írva. meg ott a kép is, gyankébbek kedvéért.. Egyszer egy próbát majd megér.
jan. 27. 18:16
 17/28 anonim ***** válasza:

“ Viszont a tejporon kívül minden szinte növényi.”

De aki nem fogyaszt tejet, annak nem elég hogy az egyik összetevőn kívül a többi “szinte” növényi. :D

jan. 28. 09:20
 18/28 A kérdező kommentje:

Értem én, de ha egészségesen akarok élni, akkor eleve nem zabálom a nutellát. :)

De tudom, lehet laktózérzékeny is.

jan. 28. 11:48
 19/28 anonim ***** válasza:
84%

Nem (csak) az nem eszik tejet aki egészségesen akar élni.. Túlnyomó többségben vagy allergia/intolerancia, vagy etikai ok miatt.

jan. 28. 11:51
 20/28 anonim ***** válasza:

De eljutottam, csak nem értem hogy ha tudod, akkor miért kérdezed.

Szerinted álszentség, más szerint meg nem az. Szerintem mindenki eldöntheti hogy a saját értékrendjébe mi fér bele és mi nem.

jan. 28. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!