Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ha vki enne vegán bolognai...

Ha vki enne vegán bolognai spagettihez hasonlító kaját, de nem bírja a hagymaféléket (lila, vörös , póré, stb) és a fokhagymát, mit javasoltok neki vmi hasonlót?

Figyelt kérdés

Igazából a spagetti sem spagetti lenne, hanem üvegtészta, szóval nyugodtan vonatkoztassatok el és engedjétek szabadjára a fantáziátokat. :)

De hagyma és fokhagyma sajnos nem lehet benne, tehát ezt légy szíves figyelembe venni.

És csak vegán készítmény jöhet szóba.

jan. 28. 05:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Nos, evidensen kihagyja a hagymát. Ha nincs benne hús, eleve nem bolognai, spagetti helyett uvegteszta...

Mit szeretnél kesziteni?

jan. 28. 07:52
 2/20 A kérdező kommentje:
Üvegtésztát vmi paradicsomos szósszal.
jan. 28. 08:05
 3/20 A kérdező kommentje:
Nem azt írtam, hogy bolognai, hanem ahhoz hasonló.
jan. 28. 08:07
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Simán kihagyod a hagymát és a fokhagymát,ennyire egyszerű.
jan. 28. 08:17
 5/20 anonim ***** válasza:
93%

Én elvonatkoztatnék a paradicsomos szósztól is. Hagyma nelkuli sofritto.

Reszelt repa meg szarzeller lepiritani, arra mondjuk gomba.

[link] itt van egy gombas lasagne recept. Csinaltam es finom. Sztem jo lenne uvegtesztaval.

Ha keg mindenkepp paradicsomosat ennel akkor csinalj egy vega chilisbabot oszt kesz es tedd azt a tesztara

jan. 28. 08:18
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Ne a bolognait akard utánozni, sokkal jobb, ha valami mást, újat próbálsz.

De ha ragaszkodsz ehhez, akkor hagymát ne tegyél bele (a bolognaiba fokhagyma eleve nem való), sárgarépa, fehérrépa, zeller (gumó vagy szár) apróra vágva, lepirítva tökéletesen megfelelö lesz, nem hiányzik belöle a hagyma.

jan. 28. 08:22
 7/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi ötleteket, de az utóbbi több, mint 10 évben a répa, stb tette ki a találkozásom nagy részét és most kifejezetten paradicsomosat szeretnék.

A babot nem kívánom most, a gomba nekem is eszembe jutott.

Írjatok még.

Nem tudom pontosan, hogy milyen a bolognai, csak egy receptet néztem meg és az írta a fokhagymát. De akkor örülök, hogy nem is kell bele. :)

jan. 28. 08:27
 8/20 A kérdező kommentje:
"Ezer éve" nem ettem ilyesmit. Miből érdemes csinálni? Friss paradicsom, konzerv, üveges , dobozos, sűrített vagy passzírozott?!
jan. 28. 08:41
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

A 6-os vagyok: amit írtam, az paradicsomos is lehet: a zöldségeket lepirítod, hozzáadod a füszereket, kevés vízzel/vörösborral felfözöd, beleteszed a paradicsomot (lehet sürített vagy dobozos, paszírozott) és kis fokozaton fözöd pár órát.

Ízre nagyon erösen emlékeztet a bolognaira, nagyon szereti nálunk mindenki.

jan. 28. 08:49
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Hagymának az ízét nem bírod vagy a gyomrod?

Mert ha a gyomrod akkor a medvehagymával még talán ki lehet váltani ha azt bírja.

jan. 28. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!