Elmélkedős kérdés Mindenkinek: Büntethetővé kéne-e tenni a vegetarizmust-vagy nem?
Ki, melyik "tábort" támogatja?
Köszönöm!
Ismételt elkövetés esetén:
Vendéglàtóipari-egység látogatásáról 5 évig kizárás.
A szó, amit kerestél: vegetarianizmus.
Az első válasz mellesleg értelmetlen ilyen formában, vagyis én inkább azt büntetném, aki nem tud rendesen magyarul. Az étkezési szokásaival mindenki magát bünteti. Én azt tapasztaltam, hogy miután leszoktam a húsról sokkal egészségesebb lettem, így, mivel nem vagyok beteg, gyógyszerre sem költök, tehát anyagilag is kifizetődő.
Mégis milyen büntetésre gondoltál, kérdező, és kit büntetnél? Aki (zömmel) növényi étrenden él, vagy egy adott vendéglátóipari egységet, amelyik árul húsmentes ételt is? Netán csak azt?
Miért kellene büntetni?
Erkölcsi alapon épp a vegák szokták kritizálni a nem-vegákat, hogy szükségtelenül szenvednek állatok miattuk. A nem-vegák (szinte) sosem erkölcsi alapon támadják a vegákat, szóval nem látom, mi alapján kellene őket büntetni.
A magyar jog arra épül, hogy azt lehet és kell büntetni, aki másnak kárt okoz (vagy hát a cselekedete kárt okozhat, pl. gyorshajtás). A vegetariánusok nem okoznak kárt azzal, hogy nem esznek húst.
Nyilván ha elmennek mondjuk egy henteshez, és szétverik a berendezést, mert ők ilyen agresszívak, az már büntetendő. De akkor sem azért, mert ők vegik, hanem mert szétverik a berendezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!