Vegánok. Hallottam olyanról, hogy "vegán kollagén". Tkp ez mi? Gondolom, nem kollagén - vagy igen? Szedtetek már ilyet? Mik a tapasztalatok?
Élesztővel és baktériumokkal, laboratóriumokban állítják elő. Az állati eredetű meg ugye forralással készül.
Én úgy gondolom, hogy a technológia már van olyan fejlett, hogy ugyanazt a hatást el lehet érni.
Saját tapasztalatom sajnos nincs, illetve a kollagén hatékonysága nálam a szépségápolásban van jelen, ezert tudok pár általános infót, de hátha lesz valaki, aki tapasztalatot is tud írni.
Van kétféle. Az egyik az, amit az #1 említ: Valamilyen baktériumot vagy gombát (általában valamilyen génmódosítási technikával) rávesznek arra, hogy kollagént termeljen. Ez a fajta tényleg kollagént eredményez. Sajnos ez drágább, mivel nehezebb előállítani, mint ha csontokból főznénk ki.
Amivel még találkoztam, az olyan, mint pl ez: [link]
Ebben nincs igazi kollagén, hanem elvileg olyan anyagok vannak benne, amik elvileg növelik a szervezet saját kollagéntermelését. Ezek sokszor nem működnek túl jól. Próbálkozni lehet vele, de ha biztosra akarsz menni, akkor érdemesebb az első fajtát venni inkább.
A kollagén állati eredetű fehérje.
Akkor a vegán és a kollagén eleve kizárják egymást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!