Ezt megszabad enni?
Tökmindegy, ha bele van főzve, az az állat már meg van dögölve, szóval neki édesmindegy már, hogy megeszed-e vagy kitolod a tányér szélére.
Off, de hasznos: "meg szabad". Igekötőt ige előtt egybe, ige után külön írjuk :)
Semmi nincs betiltva. Ha te 99%-ban vegetáriánus vagy, de évente egyszer esze húst, azzal sincs semmi baj. A te életed, nem fog elvinni a vegetáriánus rendőrség. Ne foglalkozz azzal, hogy a radikális, vallási fanatikus vegetáriánuk/vegánok mit mondanak.
Unokatesóm sokáig nem evett húst. Sok helyzetben egyszerűbb volt azt mondani, hogy vegetáriánus, mikor nem akarta elmagyarázni, hogy igazából neki csak magának a húsnak az állagával van baja, nem esik neki jól.
Ő simán megette a pörkölt szaftját vagy a húsleves levét.
Nyilván nála nem elvi kérdés volt, meg ő nem az a fajta volt, aki megmagyarázta, hogy a hús rossz neked és meghalsz tőle, meg rákos leszel a sült csirkétől. De nem állt le magyarázkodni mindenhol, hogy mit miért nem eszik.
Szóval, azt csinálsz, amit akarsz.
Amúgy meg a sok kretén válaszoló nem tudom, mit vegánozik, mikor a kérdező sosem mondta, hogy vegÁN. A vegán még mindig nem az, aki húst nem eszik, hanem SEMMILYEN állati eredetűt.
Erre nincs szabály, azt csinálsz, amit akarsz. Én is kb.hasonlóan eszem, mint te, halat is csak ritkán eszem, mert nem igazán szeretem. A gyerekeknek viszont készítek húst, úgyhogy ha úgy alakul, megeszem a maradékukat hús nélkül. Vagy ha mondjuk bográcsozunk valakinél, akkor sem fogom tenni az agyamat, hogy "Jaj, én ebből nem eszem", hanem kikotrom a szélére.
Nekem így jó, pont. Másnak máshogy. Teljesen felesleges magyarázkodni, meg mások által lerakott szabályok szerint élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!