Cukkinifasírt készítésekor mit használjak tojás helyett "kötőanyagként"?
Ti hogy készítitek ezeket a zöldség fasírtokat,milyen recept alapján?
Én párszor csináltam cukkini-sárgarépa fasírozottat de túl lágy lett...Mit tegyek bele,hogy ne folyjon szét?
Semmilyen zöldségfasirthoz nem használok sem tojást, sem helyettesitöt, nem folyik szét.
Itt egy recept, amit ma készítettem:
Két öklömnyi krumplit hajában megfözöl, megpucolod, összetöröd.
Zöldségféléket (pl. egy kisebb sárgarépa, 2-3 kisebb rózsa brokkoli/karfiol, 3-4 gomba, fél paprika volt ma) kisebb (kb zöldborsó méretü) darabokra vágsz és kevés zsiradékon füszerezve kicsit párolod.
Összekevered a krumplival, teszel hozzá 1-2 evökanál grízt vagy lisztet és összedolgozod.
Kb. akkora darabokra osztod, mint egy-egy halrudacska vagy picit kisebbre, elöször hengert formálsz, utána ellapítod kb 1 cm-re, prézlibe forgatod és olajban (vagy amiben akarod) megsütöd, mint a fasirtot/halrudacskát szoktad.
Gyakorlatilag bármilyen zöldség jó bele, csak kicsire kell vágni és összesen kb ugyanannyi legyen, mint a krumpli.
Nekem ebböl 24 darab lett.
Amire figyelni kell, hogy se a krumpli, se a zöldségek ne legyenek túl nedvesek. Meg esetleg kell még bele kevés liszt.
Próbáld ki, nálunk nagy kedvenc.
Amire figyelni kell, hogy se a krumpli, se a zöldségek ne legyenek túl nedvesek. Meg esetleg kell még bele kevés liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!