Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hal az ugye nem számít annyira...

Hal az ugye nem számít annyira húsnak?

Figyelt kérdés
2021. jún. 30. 13:04
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
94%
Hal az hús egyértelműen .
2021. jún. 30. 13:52
 12/40 anonim ***** válasza:
8%
Azért ne mondjátok már azt,hogy ha megeszik valaki egy szelet sült halat akkor az olyan mint egy körömpörkölt vagy mint egy tányér pacal.Szerintem a kérdező valami ilyesfajta különbségre gondolhatott.
2021. jún. 30. 13:54
 13/40 anonim ***** válasza:
50%

De igen, a hal is hús. Ahogy az összes másik állat. De...

"Gondolom te is valami divatvega -vegán akarsz lenni, csak rájöttél, hogy hiányzik a hús."

És akkor mi van? Most nagyot mondtál, ugye? Nem tök mindegy, hogy divatból csinálja, vagy az állatokért, esetleg környezetvédelmi okokból?

Igen, lehet hiányzik neki a hal, ezért enni fogja. ÉS? Legalább nem eszi a húsok többi 99%-át, ami baromi nagy előre lépés. Örülni kellene neki és támogatni. ;)

2021. jún. 30. 14:07
 14/40 anonim ***** válasza:
87%

#12: Egészségügyi szempontból valóban nem ugyanaz. De attól még hús, csak a hal az egészségesebb.

De ha valaki vegetáriánus, az egyáltalán nem eszik húst, mivel ahhoz meg kell ölni az állatot. És ebből a szempontból nincs különbség! A hal sem éli túl, ha megölik, hogy megegyék!

2021. jún. 30. 14:08
 15/40 anonim ***** válasza:
94%

#13: Részben igazad van. De ez a vegetáriánus témakör. És ha valaki megeszik bármilyen húst, még ha csak halat, és semmi mást, az onnantól nem nevezheti magát vegetáriánusnak, szerintem erre gondolt az, aki a divatvegával jött, és igaza is van.

Ha valaki nem vegetáriánus, mert halat eszik, annak miért fontos, hogy mégis annak hirdesse magát?

Miért nem lehet felvállalni, hogy igenis, eszik húst, mert nem bírja ki, de csak ezt?

2021. jún. 30. 14:12
 16/40 anonim ***** válasza:
67%
14.Egy vegetáriánus nem biztos,hogy azért nem eszik húst mert meg kell ölni egy állatot.Más oka is lehet.
2021. jún. 30. 14:12
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

#16: Rendben, ezt elfogadom. De ha az egysejtűeket és véglényeket nem számoljuk, akkor az élőlényeknek három rendszertani csoportja van:

- növények

- állatok

- gombák

Tehát rendszertanilag akkor is állat, mivel nem egysejtű, nem növény, és nem gomba.

Emellett lélegzik, gerince van, és eszik.

Tehát tetszik, nem tetszik, a hal az állat, nincs külön "halak" csoport, csak az állatokon belüli rendszerezésnél.

És a vegetáriánusok, teljesen mindegy mi okból, de nem esznek állatot!

2021. jún. 30. 14:21
 18/40 anonim ***** válasza:
52%

15. Vannak már egyéb megnevezések is, nem csak vega, vegán, mindenevő, pont ebből a célból.

Mondok párat. :)

Flexiteriánus, peszkateriánus, lakto-vegetáriánus, lakto-ovo vegetáriánus… Én egyiket sem nézem le, vagy tartom kevesebbre. Örülök annak is, ha valaki csak ovo vega, vagy peszkateriánus, mert már így is sokat tesz az állatokért és a környezetvédelem érdekében is.

És annak is örülök, hogy van konkrétmegnevezésük.

2021. jún. 30. 14:23
 19/40 anonim ***** válasza:
49%
#18, én teljesen egyetértek veled!
2021. jún. 30. 14:30
 20/40 anonim ***** válasza:
94%
A hal az hús. Én vegetáriánus vagyok és a falra mászok, amikor kérdezik, hogy "Halat sem eszel?" vagy amikor mondják, hogy "De a hal az nem hús." akkor mi lenne?
2021. jún. 30. 14:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!