Vegetáriánusok, vegánok! Mit gondoltok?
(Természetesen más is válaszolhat, de aki csak beszólni, trollkodni akar, az nyugodtan fordítsa azt az energiát másra. Köszönöm.)
Gyors háttérsztori: a múltkor egy játszótér melletti kis kávézóban hallottam, ahogy az anyuka nagyon meglepődött, mert a lánya nem akar többet "állatokat enni", mivel egy ovistársa vegán (külföldön élek, itt ez nem olyan ritka, a legtöbb ovi hajlandó mindenben segíteni) és a kislány tőle tudta meg, hogy a hús=állat, és többet nem szeretne enni.
Na most, rengeteg állatszerető gyerkőc van, aki ezt nem köti össze, vagy nem zavarja. Viszont! Kicsit elgondolkodtatott az eset. Én jövő héten fogok először hazamenni azóta, hogy vegán vagyok, ha minden jól megy, 6éves unokahugomat is fogom látni. Ő is nagy állatbarát és kíváncsi és nagyon jó megfigyelő. Gondoltam, hogy fog kérdezgetni, de bele sem gondoltam, hogy esetleg "gondot" okozok. Persze felnőttként nem bánnám, ha majd esetleg vega/vegán lenne, de most nehezen oldanák meg a szülők is, az iskola is, plusz a legnagyobb baj, hogy nagyon nagyon rossz evő így is, alig van valami, amit hajlandó megenni. Nem akarom, hogy a szülőknek még több aggodalmat okozzak.
Szóval, a kérdésem az lenne, ti hogyan válaszolnátok neki? És milyen kérdések fordulhatnak majd meg a fejében? Ti miket kaptatok gyerek családtagoktól? Nem akarok neki hazudni, de nagyon okos és óvatosan kell beszélnem, mert tényleg nem akarom, hogy most még egy hatalmas kajacsoportot is kizárjon az étkezéséből.
Túlgondolod. A 6 éves gyereket annyira nem érdekli, hogy te mit eszel, hogy bármit mondhatsz neki, csak azt úgy próbáld megfogalnazni, hogy az ne menjen szembe a szülei értékrendjével.
Például ne azt mondd neki, hogy normális, épeszű, érző szívű ember soha nem eszik húst és tejterméket, mert az mérhetetlen szenvedést okoz az állatoknak, egyszerűen csak mondd azt, hogy köszönöm nem kérek. - Miért nem? - Mert nem szeretem, vagy mert nem szoktam. Ennyi az egész.
Bármilyen hihetetlen, valószínűleg nem fogja megkérdezni te miért vagy vegán egy 6 éves gyerek. Nektek ez valami elmebajotok,hogy azt hiszitek mindenkit az érdekel mit esztek meg mit nem :D
Egyébként nem mindenki nőtt ám fel tescos tálcás csirkemellen. Sok gyerek úgy nőtt fel évszázadokig,és még ma is,hogy maguk nevelik az állatokat , ott vannak a disznóvágáson ,kopasztják a csirkét..soroljam ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!