Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tudnátok olyan napi menüt...

Tudnátok olyan napi menüt összeállítani, ami 1200 kcal, és fedezi a napi kálcium, vas, E-vitamin szükségletet?

Figyelt kérdés
Fogyni szeretnék, de félek a tápanyag hiánytól. Nő vagyok, a vas szükségletem 15-18mg, kálcium 700-1000mg, E-vitamin 15mg. Próbálok nagyon változatosan étekzni, de észrevettem, hogy ezzel a három dologgal gondom van. Szoktam kálciummal és vassal dúsított reggeli pelyhet enni, de így sem tudom elég jól bevinni ezeket, néha a közelében sem járok az ajánlott értékeknek. Ha írnátok egy napi menüt ami 1200 kcal, és nagyjából fedezi ezt a 3 dolgot, az nagyon sokat segítene! (Hozzávetőlegesen írtam az értékeket, különböző országoknak eltérő az ajánlása)

2021. máj. 13. 14:47
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Sziasztok :)

Elsősorban gratulálok a fogyásodhoz! Azért ne fogyókúraként fogd fel, hanem életmódváltásként. Hiszen, ha csak kúra, akkor a kívánt eredmény elérése után vissza esel abba a hibába, hogy a régi kedvelt ételeidet eszed, kontrolálatlan kalória mennyiséggel. Eredményeképp vissza hízol.

Én 82kg voltam, amikor elhatároztam,hogy lefogok fogyni. Most 60kg vagyok. Tartom immár 5 éve és emiatt olyan motivált lettem, hogy edzőnek tanulok.

Nekem 7-8 hónap alatt ment le 22kg. Nem kell siess.

Szerintem is kevés 1200kcal. Próbáld a kiszámított BMR-t tartani. Így nem éhezteted ki a szervezeted és nem lesznek falási rohamok a későbbiekben. (Nekem voltak, mert én is így csináltam. Akkoriban még nem tanultam erről)

Ajánlanám figyelmedbe a kalória számoló oldalakat. Én a kalória bázist használom, de jó még a yazzio vagy más is.

Ha konkrét étrendet szeretnél, ne itt keresgélj. Sok dietetikus és edző van, aki foglalkozik a vegán étrenddel is. Remélem tudtam segíteni. :)

2021. máj. 16. 08:56
 22/22 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem a facebookot, csak munka miatt használom. Regisztrálj egy fake profillal akkor. Vegánként az a csoport a legjobb, ahonnan informálódhatsz, ezt garantálom. Több orvos és dietetikus is van benne. Ha rákeresel, lehet hogy volt is már a tiedhez hasonló kérdés. Szerintem az egészség érdekében megéri leküzdeni a fb fóbiát. :)
2021. máj. 16. 13:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!