Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák nem gondoltatok még...

Vegák nem gondoltatok még arra hogy egyetek újra húst? nem kívánjátok?

Figyelt kérdés
több mint fél éve vagyok vega. rantott hust nem kivanom, viszont neha hianyzik a reggeli bacon vagy a szalonna sutes, a sajtburger a mekiben meg a rizseshus.
2021. máj. 12. 22:05
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

#20 én már hallottam olyat is hogy valaki azert vega / vegan mert figyelemhianyos es jol esik neki hogy vendegsegben kulon kell ra fozni meg ilyenek

exem olyan “vegan” volt, hogy amikor elmondta nekem hogy vegan, hozzatette azt is, hogy neha megszegi. mondom mivan?

2021. máj. 14. 10:25
 22/29 anonim ***** válasza:
24%
2 éve nem ettem húst, a múltkor nagyon megkívántam a pörköltet, tunkoltam a szaftjába egy kis kenyeret. Ha valamit kívántok, egyétek meg, nem kellenek a címkék szerintem.
2021. máj. 14. 10:31
 23/29 anonim ***** válasza:
17%

Aki "nagyrészt növényi étrendet folytat", az nagyrészt növényi étrendet folytat, nem vegán.

És ezzel semmi gond, mármint azzal ha valaki nem vegán. De akkor mégis mi a túróért hívja magát annak?

Azért, mert mindezt ETIKAI OKOKBÓL teszi, mint egy vegán, a tőle telhető legnagyobb módon.

2021. máj. 14. 12:14
 24/29 anonim ***** válasza:
40%

Etikai okokból csak néha eszek húst? Az igen, én meg etikai okokból csak néha verek gyerekeket.... :DDDD

Ezért mondom, nincs ezzel semmi gond, én is növényi alapú de nem vegán táplálkozást folytatok, nem hazudom magam annak ami nem vagyok, és nem takarózok etikával, ha én magam is olyat teszek hobbiból, amit etikailag elfogadhatatlannak mondok...

2021. máj. 14. 12:44
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
A veganizmust nem csak étrend alapján (junk food vegán, nyers vegán, gyümölcsevő vegán, teljes értékű növényi étrendes vegán) szokták megkülönböztetni. Külföldi oldalakon beszélnek például "vegan at home vegetarian out" vegánokról, ami annyit tesz, hogy otthon vegán vagy, de ha az otthondotól tavol nincs vegán opció, és nem akarsz éhen maradni, akkor a vegetáriánus kaját választod. De van olyan vegán is, aki külföldi nyaraláskor végigkóstolja a helyi gasztronómiai különlegességeket, akkor is ha azok mindenféle állati összetevőket tartalmaznak, mert nem akarja hogy a veganizmus megfossza ezektől az élményektől, hazatérve pedig újra visszaáll vegánba. Ezen kívül ki tudja milyen irányzatok vannak még. Mindezek mellett én nem gondolom, hogy barátunk ne hívhatná magát vegánnak, ha ennyire felhígult már ez a szó. Hisz a törekvései ugyanazok, mint bármelyik vegán társunknak.
2021. máj. 14. 13:52
 26/29 anonim ***** válasza:
72%

"exem olyan “vegan” volt, hogy amikor elmondta nekem hogy vegan, hozzatette azt is, hogy neha megszegi. mondom mivan?"

Pontosan. Ha te vegánnak hívod magad, de valójában nem vagy az, azzal csak nevetségessé teszed azokat, akik tényleg vegánok. Mert miattad hiszik azt, hogy ez csak egy divat, de még a vegánok sem tartják be.

És tényleg semmi baj nincs ezzel, csak ne nevezd magad vegánnak. Nem csoda, hogy a vegánok beléd állnak emiatt. Ha én heterónak vallom magam, de néha szexelek a saját nememmel is, akkor nem heteró vagyok, hanem biszex. Amivel semmi baj nincs, csak ne közvetítsük azt a téves üzenetet, hogy a heterók is benne vannak a virsli partiban.

2021. máj. 14. 14:27
 27/29 anonim ***** válasza:
76%
26os, ezek nem vegánok. Én pont ezért nem mondom magam annak, mert nem itthon előfordul, hogy nem vegánul eszem. Tehát, NEM vagyok vegán.
2021. máj. 15. 17:20
 28/29 anonim ***** válasza:
32%

Igen értelek. Te csinálod jól. A "te" alatt most általános alanyt értettem, mint az angolban. :D

2021. máj. 16. 13:47
 29/29 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem hiányzik, mivel még gyerekként lettem vegetáriánus, nem tudatosan, megundorodtam a húsoktól, így még csak gondolni sem gondolok rájuk. Vegán nem tudnék lenni. Legalábbis teljes mértékben nem, mert tejet nem iszom és mivel magában eddig sem ittam soha, máshol meg növényi tejjel helyettesítem és pl. főzésnél nem is érződik, ezért az sem hiányzik, joghurtot kevésszer eszem, akkor is natúrt, mert a gyümölcsösben sok a cukor, de próbáltam már vegán joghurtokat is, azokkal is elvagyok. Ha vegán lennék, a sajt és a tojás hiányozna.
2021. jún. 30. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!