Jól eldugtad te aztán, hogy mire is gondolsz :D
Amúgy nem vagyok vega. Egyébként sincs pénzem vegának lenni, minden drága ami vega.
Érdekes, nekem anyagilag sokkal jobban jött ki a húsmentesség.
Egyébként környezetvédelmi okokból, de volt erről már egy szavazós kérdés, ahol lehetett egy csomó ok közül választani és még írtak is fel nem sorolt okokat.
Feleségem vegetariánus, én mindig is nagy húsevő voltam.
Aztán mikor összeköltöztünk és elkezdett nekem finom húsmentes kajákat főzni, rájöttem, hogy nem is olyan rossz ez.
Plusz ő volt az aki felnyitotta a szememet a tömeges állattartás borzalmairól. Alapvetően emiatt még nem mondtam volna le a húsról, de azt éreztem, h a mennyiséget csökkentenem kell, és hanyagolnom kell a tömegtermelésből származó húsokat.
Aztán elindult egy folyamat, először csak hetente 2-3-szor ettem húst, aztán felfedeztem jobb fajta vegán éttermeket a munkahelyem közelében, szóval már csak kb heti 1x ettem húst. Mikor elkezdődött ez a covid, és home office-ban dolgozunk azóta, mivel a feleségem főz, ezért ő sose csinál húsos kaját, csak külön nekem, ha kifejezetten kértem, de azért annyira nincs kedve hozzá sose, úgyh nem erőltettem, én meg lusta voltam magamnak főzni, eleinte még rendeltem néha valami húsosat, de gyakorlatilag szeptember óta egyáltalán nem ettem húst. És mostmár nem is hiányzik, úgyh januárban úgy döntöttem mostantól vegetariánus vagyok és többet nem eszem húst.
2016-ban elkezdtem a katolikusok böjtjét, pusztán azért, mert érdekelt, hogy képes vagyok-e rá. Önmegtartóztatás. Előtte naponta ettem húst, és konkrétan lehülyéztem azt, aki nem eszik... Az állatokat mindig szerettem, de valahogy másként. Nem érdekelt maga az állat, csak a biológiájuk/anatómiájuk (tudományosan...). Aztán ahogy letelt a 40 nap, nem éreztem, hogy hiányolom. Az első 2 hét rossz volt, de utána a szervezetem nem kívánta. Azóta nem ettem. Az állatokat azóta másként szeretem: elhiszem, hogy éreznek, tehát sokkal empatikusabb lettem, plusz állatvédővé váltam.
Abban az esetben, ha nem fogyasztasz vegán, vegetáriánus bolti termékeket (virsli, felvágott stb...), akkor olcsóbban jössz ki anyagilag. Plusz, a szervezetedben nincs más állat vére, ami nekem egyfajta tisztaságot jelent.
1-es, mi a drága? A krumpli? A bab? Netán a lencse?
Én etikai okokból lettem vegetáriánus, később vegán, bár ott már inkább az egészségügyi érvek miatt.
7# ebédre persze lehet lencse levest enni, nade vacsorára? Eszünk vajas kenyeret sajttal? A kenyér is tartalmazza a tejet tehát azt a vegánok elvileg nem fogyaszthatják (a tejet) akkor mit esznek vacsorára? Salátát ketchuppal? Azzal ki lakik jól?
1-es voltam
Szerinted minden kenyér tartalmaz tejet? Fogalmad sincs a vegetáriánus/vegán konyháról. Hidd el, aki valóban ért ehhez és tájékozott, az mindig jól lakik és nem salátás ketchuppal. Kedvencem, ez a "vegánok csak salátát esznek" hozzáállás, amikor az embereknek gőze sincs a dologról. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!