Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit tanácsoltok egy kezdő...

Mit tanácsoltok egy kezdő vegánnak?

Figyelt kérdés

1 éve vegetáriánus vagyok és át szeretnék állni vegán életmódra.

Vegánok tudnátok tippet adni a kezdéshez vagy esetleg "trükköket"?

Mik a "tabuk" amiről nem hinnénk hogy nem vegán termékek?

Milyen vitaminokat kell szednem?

2021. jan. 16. 19:46
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
86%
Akkor ideje cáfolnod
2021. jan. 16. 20:57
 12/32 anonim ***** válasza:
88%
Azért hangzok tudományosnak, mert egyrészt tanultam, másrészt ez tudomány. Nem tudok se a Talmudbol, se a Bibliából vagy a Koránból idézni, hogy a koleszterin honnan jön.
2021. jan. 16. 20:59
 13/32 anonim ***** válasza:
52%

L-karnitin növényi forrásokban? Hol?

Dha valóban megtalálható növényekben, de minek ha nem szívódik fel? Nőknél is alig szívódik fel, férfiaknál még annyira sem. Ez vonatkozik egyéb fontos ásványi anyagokra is, mint például cink.

Taurin?

Ha szedsz kreatint, akkor hogy vagy vegán? Kreatin növényi forrásokban egyáltalán nem található meg.

2021. jan. 16. 21:04
 14/32 anonim ***** válasza:
41%

Nem vegán néhány bor, a piros ételszínezékes élelmiszereket gyakran bíbortetvekkel készítik. A tejsav vegán, de a tejsavó nem. Sok E-számú adalékanyag nem vegán, illetve van, amiről nem lehet tudni biztosan, hogy az, ezeknek az E számoknak a listája fent van wikipédián is.

Mindent lehet helyettesíteni, nagyon sok lenne ezt leírni. Veganinja oldala kezdő vegánoknak erősen ajánlott. Pinteresten is van mindenféle nagyon hasznos táblája.

Az elején munka lesz beletanulnod, nem árt ha tényleg mindenre te magad külön rákeresel!!

Figyelj az E számokra, a változatos táplálkozásra, a B12 vitaminra, a vasra, a kálciumra.

2021. jan. 16. 21:47
 15/32 anonim ***** válasza:
72%

Karnitin, taurint és DHA-t is tudsz előanyagokból csinálni (mármint a szervezeted) ezért, nem is értem 100%-ig miért van róla szó.

Viszont érdekesség, hogy a taurin a macskáknál esszenciális aminosav, szóval nem tudja magának előállítani, kell, hogy legyen a Whi*kasban

2021. jan. 16. 21:56
 16/32 anonim ***** válasza:
40%

"Nekem fontos az egészségem, úgyhogy a folyékony füstöt választom."

Így 2021 január elején megkockáztatom, hogy ez a hónap, de lehet az egész év legviccesebb vegán érve.

2021. jan. 17. 07:16
 17/32 anonim ***** válasza:
74%

Van egy olyan tippem, hogy nem tudod miből van a folyékony füst. Nem hibáztatlak, magyar szokás,nem tudni és ítélni.

Ez nem egy vegán érv. Húsevőként sem ettem meg ezeket az agyonfeldolgozott hústermékeket, miután megtudtam mik vannak benne. A folyékony füst sokkal jobb megoldás, mint a karcinogének.

Ez mindenkinek a saját döntése. Nekünk van választásunk. A nagypapám nem tudott a stroke-ja ellen mit tenni, senki nem mondta neki, hogy hogyan előzheti meg.

Anyám nem tud a vérnyomás gyógyszerei nélkül létezni. Apám tudatosan halad a szívinfarktus felé, miközben tudjuk mi okozza és a hatvanas éveiben az embernek egészségesnek kell lennie. Látom az idősebbeket gurulni, kiszedni a kis gyógyszeresükbe a napi adagot, látom a cukorbeteget belehalni az inzulinsokkba, és nem abba halt bele, hanem, hogy bekerült a kórházba. Megelőzhető lett volna étkezéssel. A cukorbetegekek instant jobban lesznek, ha nem esznek feldolgozott élelmiszereket. Szóval igen, ha füstös ízre vágyom, nem egy epe- vese - gyomor, szív és érrendszer terhelő koleszterinbomba szalonnát ettem meg, hanem folyékony füsttel ízesítettem az ételt.

Ezt most nem a vegán részre, hanem az egészség részre írom. Csak te döntöd el, hogy miben fogsz szenvedni, mikor a tested már nem regenerálódik, úgy, hogy elfedje a problémáid.

Például a focival én a térdem egészségét veszélyeztetem minden egyes alkalommal, a fejeléssel a CTE-t. De nekem ez megéri. Ha neked is megéri nem mozogni, helytelenül enni, azért senki nem ítélhet el, de a felelősség csak a tiéd.

2021. jan. 17. 08:14
 18/32 anonim ***** válasza:
26%

Ugyanúgy füst az alapanyaga, akkor is, ha természetes, ami egy égéstermék, ha te komolyan elhiszed,hogy ez más, mint amikor megrakod a tüzet, komolyan nem lehet már mit mondani.

Állandóan ezt a felulpozicionalast es irritáló okoskodást csinálja minden vegán és azt gondolják, hogy aki fogyaszt állati termékeket, az húst hússal eszik. Bár mondhatnám, hogy van kivétel és találkoztam már normális vegánnal, dehat sajnos nem így van. Nincs baj azzal, hogy téríteni próbáltok, de miért kell ennyire mélyen lenézni másokat? Ez teljesen kontraproduktív és sértő a nem vegánokra nézve. Egy nem vegán is táplálkozhat mértéktartóan és egészségesen, kerülve a feldolgozott élelmiszereket. Miért kell összemosni a jó minőségű, megbízható és állatbarát (!) forrásból származó tőkehúst, tojást vagy tejtermékeket az élelmiszeripari melléktermékekkel? Ti összemossátok az adalekanyagos gabonás műhúsokat a teljesen tiszta növényi húspótlókkal? Nagyon gáz az egész érvelési rendszeretek és az emberek általános lenezésével pont a lényegről terelitek el a figyelmet: a nagyipari élelmiszertermelés visszaszorításáról és arról, hogy az emberek minőségien egyenek. Ezt kellene propagálni, nem a szójás pacsmagaitokat meg a folyékony füstöt.

2021. jan. 17. 08:28
 19/32 anonim ***** válasza:
87%

Végeredményben, te kezdtél el egy vegán kérdésehez írni,miközben hozzád nem is szólt a kérdés.

Kérdező, annyira sajnálom, hogy szétoffoltuk a kérdésed, remélem, azért szórakoztató.

2021. jan. 17. 09:10
 20/32 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, ne legyél túl szigorú magadhoz.

Nézz körül az indiai konyhában, szuperfinom és változatos, főleg vegetáriánus de könnyen veganizálható.

Ne higyj el mindent, se vegán harcosoknak, se antivegán harcosoknak.

Ha azt érzed hogy rosszul vagy, testi problémáid vannak, hallgass a testedre, változtass, pl legyél újra vegetáriánus.

Én nem vagyok vegán, se vegetáriánus, nem is akarok az lenni, de sok sikert kívánok neked. Nem lehetetlen vegánnak lenni, de sok odafigyelést igényel az, hogy alaposan megismerje az ember az ételekben pl a makrók arányát, stb...

2021. jan. 17. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!