Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Tényleg egészségtelen a hús?

Tényleg egészségtelen a hús?

Figyelt kérdés

Voltam egy teljes értékű növényi étrendes Facebook csoportban ahol kérdeztem hogy miért kerülitek a húst amikor nem rossz dolog az.

Erre mindenki hogy a hús egészségeltelen ez már nem vita kérdése hanem tudományos tény...és hogy bizony ha húst eszek akkor szinte biztos hogy előbb meg fogok halni..

2020. okt. 3. 16:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
29%
Bizonyítottan káros, de régiek azért megették a napi szalonnát mégis megéltek 80-90 évet, manapság minden káros, mert angol tudósok megmondták...
2020. okt. 4. 04:10
 12/21 Carragher_x ***** válasza:
90%

"Mellesleg, ami szintén tény, semmi olyan vitamin vagy nyomelem nincs a húsban, amit növényi étrendből nem lehet bevinni"

Kivéve persze a hem-vas, b12, izoleucin, leucin, lizin, metionin, fenil-alanin, treonin, triptofán, valin, hisztidin szupercsapatot, amelynek egyes tagjai egy-két helyen megtalálhatóak a növényekben is, csak épp nem olyan összetételben és mennyiségben, hogy onnan az emberi igény megfelelően kielégíthető legyen.

2020. okt. 4. 05:22
 13/21 anonim ***** válasza:
86%

#11 A "régiek" életmódját nem hasonlíthatjuk a mai átlagos városi emberéhez. Ők sem ettek egész évben minden nap szalonnát, mert számukra az a hús volt elérhető, amit maguk megtermeltek. Ezért egy átlagos konyhán nem volt minden nap elérhető a hús, de legalábbis nem mindig ugyanaz. Sokkal takarékosabban kellett bánniuk a hússal, mivel nem állt rendelkezésre végtelen mennyiségű, ezért ugyanúgy megették a belsőségeket, és a ma kevésbé divatos részeket is. Az ételeket nem a mai szójával, térfogat növelő szerekkel és egyéb finomságokkal kevert formában ették. Nem volt annyi növényvédő szer, a húsokban pedig plusz hormonok és gyógyszerek. Sokkal egyszerűbben és természetközelibben étkeztek.

Ráadásul egy kiadós szalonnás reggeli után egész nap fizikai munkát végeztek, általában kint, télen-nyáron. Teljesen más volt a tápanyag igényük, mint a mai embernek, aki a 8 órás irodában ücsörgés után hazafelé megveszi a tescós párizsit, majd leül tv-t nézni. Természetesen ezek szélsőséges példák. Arra próbálok rámutatni, hogy az étrenddel együtt az életmódunk is változott.

2020. okt. 4. 08:27
 14/21 anonim ***** válasza:
14%

"de régiek azért megették a napi szalonnát mégis megéltek 80-90 évet,"

Tényleg? Kik éltek meg ennyit?

Mert elég régóta figyelik a várható élettartamot, és soha még csak a közelében sem járt ennek a 80-90 évnek, amit mindig toltok a propagandaszövegetekben.

Még ma sem él ennyit egy átlagember, nemhogy 100 éve, mikor az 50 évesek már öregnek számítottak. Azért mert mindenki ismer egy szalonnázós 100 évest - hát istenem, erre az egy emberre esik 999 másik, aki már 65 évesen meghalt. Én még sokáig élő láncdohányost is imserek. De ettől még nem ez az átlag.

De nézd meg nyugodtan Gandhit, ő már az előző évszázadban is vegetáriánus volt, mégis 80 évesen halt meg, de akkor is csak azért, mert megölték. Pedig hol volt még ilyen orvosi fejlettség?

2020. okt. 4. 08:49
 15/21 A kérdező kommentje:
14. Valóban nő az átlag életkor akkor, amikor egészségtelenebben táplálkozunk... tehát a táplálkozás mégsem annyira számít, sokkal fontosabb az orvostudomány fejlettsége, genetika....
2020. okt. 4. 10:56
 16/21 anonim ***** válasza:
70%
Én nemrég egy olyan csoportba léptem be, ahol olyanok vannak,akik csak húst esznek. Marhahús, belsőségek, zsír. Ráadásul lehetőleg nyersen. És kutatási eredmények is vannak arról, hogy ez miért jó és miért egészségtelenek a növények. De kevésbé durva táplálkozási formák is vannak, ahol szinte csak húst, zsírt lehet enni. Akkor most döntsük el, hogy kinek van igaza...
2020. okt. 4. 11:15
 17/21 anonim ***** válasza:
20%

Nekem még húsevő koromba magas volt a vérnyomásom, már gyerekkorom óta, pár évig annyira fájtak a térdeim, hogy a lépcsőn is alig bírtam felmenni, ez a térdtájdalom kb. 3 évig tartott, másfél évig nem jött meg a menzeszem, egyfolytában depressziós voltam és gyakran agresszív mindenkivel, meg a végén felment a cukrom is (amikor már nagyon rosszul voltam elvittek az orvoshoz, 35 volt a cukrom), már alig voltam magamnál, úgy hogy kórházba is kerültem. 10 nap kórházi tartózkodás után hazamentem (a kórházban még rosszabbul lettem, mert rengeteget kellett ott a diéta miatt enni, és híztam 10 kilót, a combomon már úgy feszült a bőr a hízástól, már annyira fájt, hogy mondtam anyámnak, hogy most már saját felelősségre én innen hazamegyek). Otthon átálltam a krómtartalmú ételek fogyasztására (egyik nap földimogyoró, másik nap borsóleves) + minden étkezés után elmentem egy legalább félóra sétára, és így szerencsére 2 hét alatt teljesen elmúlt a cukorbetegségem, a diétát tartottam (ez volt 2008 végén), de azt se sokáig, mert pár hónap után annyira alacsony lett a cukrom, gyakran volt 2-3 körül és már remegtem, így végül abbahagytam a diétát, amit annak idején a kórházban javasoltak, amúgy is nagyon szenvedtem tőle, mert egyfolytában éhes voltam és mindig azt lestem, mikor telik már le a 2 óra, hogy újra ehessek valamit. :D 2009 nyarán átálltam a vega életmódra, ami életem legjobb döntése volt - lekopogom - de tényleg sose vagyok beteg, se a fejem nem szokott fájni, de még csak azt se érzem, amikor "megjön" (az előző életemben ezek azért problémát okoztak, gyerekként sokszor fájt a fejem, úgy 14 éves koromban volt hogy egy féléven keresztül minden nap (!) fájt). Most 41 vagyok, fiatalabbnak néznek a koromnál, annak is érzem magam, nem fáj semmim, álló munkát végzek a munkahelyemen + gyalog járok dolgozni, fáradhatatlan vagyok, tele vagyok energiával. Nem cserélném el a mostani életemet semmiért a régiért! Orvoshoz sose járok, kivéve üzemorvoshoz ahova kötelező évenként elmenni, minden eredményem tökéletes, nem szedek semmi orvosságot, kivéve a sörélesztőt, mert jót tesz a hajamnak és a bőrnek.

Amúgy a többiek a családban, akik húsevők (vagaként egyke vagyok), mindannyian betegek. Öcsém magas vérnyomástól szenved, nagyon el is van hízva és gyakran érzi rosszul magát (ő sok húst, sütit meg hasonló trash-foodot eszik), keresztanyámról nem is beszélek, aki annyi idős korában mint most vagyok én, már akkor le volt pukkanva, volt már több infarktusa, úgy be van görbülve hogy nem tud egyenesen járni, mindig húzza a görcs a lábait, rengeteg gyógyszert eszik, anyám segíti ellátni őt, tényleg rossz állapotban van már szegény - persze ő volt a leghangosabb az elején, hogy a "hús az kell, mert ilyen-olyan beteg leszek"), szerencsére már leszokott erről a térítési szándékáról, rájött 11 év után, hogy még mindig nem múltam ki a húshiánytól, és még csak abba se tud belekötni, hogy bármi bajom lenne. Apám szintén nagy húsevő volt, ő is jó köszvényes lett, alig bírt ráállni a lábára, mondtam neki, hogy fogyjon és ne egyen annyi húst, mert akkor megszűnik a problémája, mire megkaptam, hogy hagyjam már a hülyeségeimet. Később orvosi utasításra csökkentenie kellett a húsfogyasztást (orvosnak jobban hitt, mint nekem), jobban lett valamennyire, de azért ő is rengeteget költ gyógyszerre még mindig...

Anyám se vega, ő szeretné a húst, de csak ritkán eszi, mert rosszul lesz tőle, fáj a hasa, meg bedagadnak az ujjai, a vörös húsoktól teljesen kerülni, mert azokat egyáltalán nem bírja. Attól függetlenül szokta mondogatni, de jó volna enni mindenféle disznóságokat, hurkát, birkapörköltet, stb. :D Mindkét bátyja 50-valahány éves korában meghalt vastagbélrákban, azok is húst-hússal ettek, egyikük ha vendégséget rendezett, csak húsos kajákat készített, zöldséges kaja hírből se volt az asztalon, mert hogy "az nem embernek való étel".

2020. okt. 4. 16:02
 18/21 anonim ***** válasza:
46%
#17: Nem a hús elhagyása miatt lettél egészségesebb, hanem annak ellenére. Ahogy a családod sem a húsevéstől beteg, hanem a sok egészségtelen ételtől, amit mellé megesznek.
2020. okt. 7. 14:14
 19/21 anonim ***** válasza:
4%

"Nem a hús elhagyása miatt lettél egészségesebb, hanem annak ellenére."

Tévhitekkel tényleg nehéz vitatkozni. :D

Ha valaki saját példáján keresztül igazolja, hogy miért káros a húsevés, azt is kimagyarázzátok. Mindig minden más, csak nem az a fránya húsevés, az nem lehet káros, hiszen "fontos vitaminok" is vannak benne, amik sehol máshol nem találhatók. LOL

2020. nov. 2. 09:38
 20/21 anonim ***** válasza:
83%
18, én meg 48 éves vagyok, egész életemben húsevő voltam és nincs, soha nem is volt semmilyen egészségügyi problémám. Minden ember szervezete kicsit másmilyen, és nem minden ételre pontosan egyformán reagál. Attól, hogy pl. valaki allergiás az eperre, az eper nem lesz egészségtelen.
2020. nov. 2. 11:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!