Bio tojàst vagy szabadtartàsost vàlasszak?
A bio minősítésnek szigorú szabályai vannak.
Különben itt egy nagyszerű cikk a témában:
Hol laksz egyébként?
Mert ha Nyíregyházán, akkor melegen ajánlom a Nyíregyházi Kosár nevű "boltot", ott garantáltan bio tojást vehetsz. Sőt, egyéb bio élelmiszereket.
Köszönöm szépen mindkettőtöknek :)
Budapesten lakok sajnos...
Elolvastam a cikket,köszi,hogy küldted :)
A "szabadtartás" azt jelenti, hogy egy nagy zárt csarnokban taposnak egymás hegyén-hátán. Talán még szörnyűbb, mint a ketreces. :(
(Személy szerint simán betiltanám ezt az elnevezést, enyhén szólva a fogyasztó félrevezetése...)
Én konkrétan háztól veszek, egy nénitől akinek látom hogy milyen állapotban vannak a tyúkjai, milyen helyen élnek.
BP-n nem tudom, erre mennyire van lehetőség. Termelői piaccal próbálkoznék inkább, maximum. Boltból én már nem vennék semmi ilyesmit. :(
Kis off, de honnan látod, hogy 70 %-os, 9-es válaszoló?
Engem pontoztak le a legjobban, bár annyira nem izgat, csak feltűnt, hogy csak én vagyok piros. És fura, mert a kérdező boltot írt, egyedül én írtam, hogy mire számítson a boltban. Különben nekem egy kolléganőm hordja, óriási tojásfogyasztók vagyunk (heti 40) de van, hogy sztrájkolnak a tyúkok, akkor szoktam a kosárból venni.
Amúgy a 2-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!