Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Bio tojàst vagy szabadtartàsos...

Bio tojàst vagy szabadtartàsost vàlasszak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vegetàriànusként fontosnak tartom,ha màr eszek tojàst,hogy legalàbb ne szenvedjen a tyúk,ahol él. Szerintetek melyik tojàst megvételt csinàljam? Boltokban bio vagy szabadtartàsos? Ketreces szóba sem jöhet. A bioban is szabadon tartjàk csak bio takarmànyt kap? Köszi,ha vàlaszoltok :)
2020. szept. 28. 08:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Én úgy tudom, csak a takarmány különbözik. A szabadtartásos is csak egy hangzatos jelző, ugyanúgy zsúfolt az egész, egymáson lépkednek, csak nincsenek ketrecek. Ez sokszor rosszabb, mint a sima. Ha szeretnél tojást, akkor inkább olyan helyről próbálj szerezni, ahol tudod, hogy nem ilyenek a körülmények.
2020. szept. 28. 09:15
 2/12 anonim ***** válasza:
30%

A bio minősítésnek szigorú szabályai vannak.

Különben itt egy nagyszerű cikk a témában:

[link]

Hol laksz egyébként?

Mert ha Nyíregyházán, akkor melegen ajánlom a Nyíregyházi Kosár nevű "boltot", ott garantáltan bio tojást vehetsz. Sőt, egyéb bio élelmiszereket.

2020. szept. 28. 09:26
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindkettőtöknek :)

Budapesten lakok sajnos...

Elolvastam a cikket,köszi,hogy küldted :)

2020. szept. 28. 09:49
 4/12 anonim ***** válasza:
64%

A "szabadtartás" azt jelenti, hogy egy nagy zárt csarnokban taposnak egymás hegyén-hátán. Talán még szörnyűbb, mint a ketreces. :(

(Személy szerint simán betiltanám ezt az elnevezést, enyhén szólva a fogyasztó félrevezetése...)

Én konkrétan háztól veszek, egy nénitől akinek látom hogy milyen állapotban vannak a tyúkjai, milyen helyen élnek.

BP-n nem tudom, erre mennyire van lehetőség. Termelői piaccal próbálkoznék inkább, maximum. Boltból én már nem vennék semmi ilyesmit. :(

2020. szept. 28. 11:01
 5/12 anonim ***** válasza:
30%
Én a biora szavazok
2020. szept. 28. 11:25
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Háztól. Persze nem kell érte elmenni falura. Sokan behozzák, és megvan, hogy melyik nap, hol találod őket. Ez nyilván úgy jó, ha ismerős ajánlja, hogy tényleg házi legyen, ne csak úgy mondják.
2020. szept. 28. 12:03
 7/12 anonim ***** válasza:
78%
Én háztól veszem.
2020. szept. 28. 15:05
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
En is azt ajanlom, hogy háztól vedd.
2020. szept. 28. 17:54
 9/12 anonim ***** válasza:
54%
70%, lepontozhatsz mindenkit aki a háztól vásárlást írta, de ettől még nem lesznek normálisan tartva ipari mértékben a szárnyasok, akkor se ha bio, akkor se ha "szabadtartás". Miért nem hasznosak szerinted a válaszok? :)
2020. szept. 29. 09:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Kis off, de honnan látod, hogy 70 %-os, 9-es válaszoló?

Engem pontoztak le a legjobban, bár annyira nem izgat, csak feltűnt, hogy csak én vagyok piros. És fura, mert a kérdező boltot írt, egyedül én írtam, hogy mire számítson a boltban. Különben nekem egy kolléganőm hordja, óriási tojásfogyasztók vagyunk (heti 40) de van, hogy sztrájkolnak a tyúkok, akkor szoktam a kosárból venni.

Amúgy a 2-es vagyok.

2020. szept. 29. 11:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!