A vegetáriánusok, vegánok milyen sorsot szánnak a különböző haszonállatoknak?
Én erkölcsileg semmi kifogást nem látok abban, ha valaki az otthon nevelt csirkét leöli és megeszi.
Nekem a húsipar és tejipar környezetre gyakorolt káros hatásával van bajom (meg nem szeretem a hús ízét, nem bírnám rávenni magam, hogy leöljek egy tyúkot, így nem tartom elfogadhatónak azt se, hogy megegyem). Így nyilván az én logikámat követve kihalni se fognak, bár a mai haszonállatok csak halovány másai azoknak az állatoknak, amiket anno háziasítottak. Legtöbbjük emberi beavatkozás nélkül teljesen életképtelen lenne.
12-es!
Bírom, amikor trágya hiányát hozzák fel. Ezek szerint nem hallottál még a komposztról, egyéb NÖVÉNYI trágyáról?
Egyébként húsevő vagyok, csak szemet szúr a tájékozatlanság hirdetése.
Ráadásul az ipari állattartásból származó ürülék gyakran nem is alkalmas trágyázásra. :D
Ne egy termelőnek magyarázzátok már ezt, köszi :)
Persze van zöldtrágya, de nem lehet mindent csak azzal megoldani.
Meg nem tudom honnan tudnék venni több tonna tyúktrágyát, ha nem a szomszéd Mari nénitől. Irónia on.
"A vegetáriánusok, vegánok milyen sorsot szánnak a különböző haszonállatoknak?"
Meg szerencse, hogy a veganok szandeka senkit nem erdekel ... en pedig tovabbra is elni fogok a haszonelvezeti jogommal.
Ha nem lenne allattartas ... akkor vadasznek/halasznek/madarasznek. Ennyi!
23-as, de hallottunk komposztról. Egy kiskert trágyázása alighanem megoldható vele.
De sokezer hektár gabona trágyázása már nem annyira. És ha kiiktatjuk a haszonállatokat, több mint 7 milliárd ember élelmezése kizárólag növényi eledellel, szerves trágya nélkül, eléggé problemás lenne.
Nem olvastam, ki mit írt, bocs, ha ismétlek, de a kérdés engem arra emlékeztet, hogy épp úgy nemesített a levágásra szánt állat, mint a hobbiállatok java része, kutyafajták, macskafajták.
Tehát fel lehetne tenni így is a kérdést:
a szfinx macskával mi volna, ha abbahagynánk a szaporítását?
A válasz: SZERENCSÉRE kihalna ez a faj -szegényke így is szenvedne, ha a speciális ellátást nem kapná meg, tehát a természetben életképtelen volna-, mert mesterséges kiválasztás által jött létre.
Az ősi, természetes állatfajok életképesek, és teljesen természetes volna, hogy ha csak ők szaporodnának.
A levágásra szánt állatokat az ember az, aki szaporítja, tehát mesterségesen. Miért volna baj, hogy mesterségesen létrehozott fajok kihalnak...?
A bajt inkább abban látom, hogy vadon élő állatokból egyre több hal ki - szintén az emberiség káros tevékenysége hatására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!