Milyen flexibilis ételeket ismertek? Amik jók egy vegának, és könnyen fel is lehet "turbózni" hússal?
Jelenleg rendeljük az ebédünket, de szeretnék inkább magunkra főzni.
Mivel én nem eszek húst, a párom pedig igen, egy picit bonyolultabb a helyzet, mint alapból. Nem szeretnék feltétlenül minden alkalommal két teljesen különböző fogást készíteni, és már ismerek néhány ételt, amelyik alapvetően vega, de jól passzol hozzá valamilyen húsféle. (Hirtelen példa ami eszembe jutott: bolognai spagetti, és csak az egyik adagba rakunk darált húst, azzal is jó, és nélküle is jó. Hasonlókra gondolok.)
Ilyenekből szeretnék minél többet összegyűjteni.
Ismertek ilyeneket?
Van az ilyen ételekre valami külön kifejezés, ami alapján keresgélhetnék ilyeneket a neten?
Ugyanez a helyzet nálunk is. Szalonnát és állati zsiradékot egyáltalán nem használok az ételek alá, így akár a főzés végén is szét tudom szedni a kaját. Pl egy franfurti levesbe a végén kell rakni a virslit, előtte kiszedem a húsmentes adagot. Ez szinte bármelyik levesre igaz. Ahol le kell piritani a húst, ott is egyben főzöm az alaplevet.
A főzelékek is elég jók, a rántott termékek is. Magadnak bundazod be először, utána a parodnak. Az olajban is először a magadet sutod.
Jó még a gyros, tortilla is. Magadnak sutsz falafelt, a parodnak húst. Az összes többi hozzávaló közös.
A rakott ételek is ilyenek, csak az összeállításkor kell figyelni külön.
A többi olasz étel is jó opció, eleve sok húsmentes van köztük.
De akár a pizza is, egyszerű, az egyikre raksz húst, másikra nem. Nem több idő.
Kínai kaja is simán lehet egyszerre zöldséges és húsos, nem több idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!