Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Ez a tojás dolog nincsen...

Ez a tojás dolog nincsen kicsit túl hisztizve a vegánoknál?

Figyelt kérdés

Állatvédelmi vegán vagyok valóban ami az iparban megy undorító, ahogy tenyésztik az állatokat, hogy levágják. Éppen ezért nem eszek tejet tejterméket és tojást sem viszont nagymamám vidéki és tyúkokat tartunk de tényleg nagyon jó körülmények között élnek sokszor szívesen cserélnék is velük (pl hatalmas kertbe mehetnekl) és erre én is odafigyelek és bizony ezt a tojást néha megeszem, mert úgy gondolom az úgyis csak kárba menne.

Persze aki undorodik a tojástól mert állati eredetű vagy betegség miatt nem eheti az egy más kérdés...

2019. okt. 23. 08:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
74%
Vegán vagyok. Ha azokat a tyúkokat nem vágjátok le a húsukért, hanem maguktól halnak meg öregségben, akkor edd a mamád tyúkjainak tojásait nyugodtan! :)
2019. okt. 24. 11:49
 12/17 anonim ***** válasza:
38%
Én ezt nem értem. Jön a sok berögződött szűk látókörű ember, és reklámozza, hogy aki tojást zabál nem vegán, mi a ****t képzelsz magadról. De nem értem miért lenne baj, ha megeszed a tojást. Az is egy hülyeség, hogy ennyi erőből a rántott húst is megehetnéd. Miért, azért a tojásért megszenvedett a tyúk? De a tej dolgot sem értem, azzal sem ártasz senkinek igazából. Szerintem nyugodtan nevezd magad vegánnak, mert igenis megteszed az állatokért azt, amit tudsz. És ez a lényeg. Aki pedig itt hisztérikusan mondja neked, hogy nem szabad tojást enned, ha vegánnak tartod magad, az valószínűleg egy képmutató. És 100 féle képpen szennyezi a környezetet amivel az állatok kihalását okozza. Ja, de az mindegy, mi?:D
2019. okt. 24. 18:24
 13/17 anonim ***** válasza:
81%
Utolsó, az a gond vele, hogy a vegán fogalma azt jelenti, hogy semmi állati. Miattam egyen tojást, de ne mondja, hogy vegán.az ilyenek miatt van a sok félreértés, hogy vegánnak állati eredetű kaját akarnak adni, mert hát "x is vegán, és eszik tojást."
2019. okt. 24. 18:34
 14/17 anonim ***** válasza:
39%
#12-es egy sötét bunkó.
2019. okt. 24. 18:37
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem senki nem írta, hogy ne egyen tojást.

Én például úgy gondolom, hogy tök szuper dolog, szívesen nyomatnék ilyen étrendet, és kiegészíteném hasonlóan jól(!!!) tartott tehenek tejéből készült tejtermékekkel, de attól még, hogy ez szerintem jó, attól még nem lesz vegán étrend akkor se, ha a feje tetejére áll bárki.

Vegán étrend = SEMMI állati eredetű

2019. okt. 25. 08:57
 16/17 anonim ***** válasza:
73%

veganizmus az állati eredetű termékek használatának mellőzése és az ehhez kapcsolódó filozófia, ami elutasítja az érezni képes állatok árucikk státuszát; amely megnyilvánul a táplálkozás, a szórakozás, a ruházkodás és a higiéniai termékek választásában is.

Mert ártunk nekik. De így nem. Akkor vegán vagy, nem?

2019. okt. 27. 22:31
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem!!!

A vegán definíciója az, hogy semmi állati. Pont. Ezen nincs mit ragozni...

2019. okt. 27. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!