Aki vegán, az tudna tippeket adni?
Az endometriózisom miatt próbálok átállni a vegán életmódra. Tudnátok tippeket adni, hogy szupermárketekben mely termékek vegán ételek? :) Recepteket nagyon jókat találok, de a köztes étkezéseket reggeliket nehezen találom ki.
Nagyon megköszönném, ha írnátok pár készételt. :)
Nagyon nehéz így, hogy nem tudjuk, mit szeretsz. Alapvetően a zöldségek, gyümölcsök, gabonák, hüvelyesek és magok vegánok. Ha szoktál főzni, ezekből az összes étkezést meg lehet oldani változatosan és táplálóan, és nem utolsósorban így a legolcsóbb.
Jó lenne, ha írnál egy kicsit magadról. Mit reggeliztél eddig? Édeset, vagy sósat, könnyebbet vagy laktatót ennél?
Nekem például reggelire elég egy kis tál gyümölcs vagy néhány zabkeksz, de van, aki ezután hamar megéhezik.
Nasiként az étkezések között magvakat (pl. diákcsemegét), aszalt vagy friss gyümölcsöt, kekszet, zöldség chipset lehet fogyasztani.
Persze rengeteg késztermék van a boltokban, de úgy, hogy nem tudjuk miket szeretsz, végtelenül hosszú lenne felsorolni. Vannak kifejezetten húsételeket utánzók (pl. a Sparban kapható vegán nuggets), és főleg vegánok által fogyasztott, de semmire nem hasonlítható (tofu, hummusz, stb. ) ételek. Ezekből általában az összes nagyobb boltban megtalálható legalább 1-2 féle.
Inkább ezt fontold meg:
"Ha röviden akarnánk összefoglalni az eddigi eredményeket, akkor a leginkább tanácsolt étrend a paleolit táplálkozás"
Úristen utolsó, Szendit meg a kontár hülyeségeit ne reklámozzuk már!!!
Kérdező:
Reggeli, vacsora én arra figyelek oda hogy legyen benne valami fehérjedús dolog mindig.
Pl. egy magvas vagy teljes kiőrlésű zsemle megvan 10g fehérje is ami a napi igényem 1/5-e. Vagy pl. egy marék olajos mag vagy gabona (30-40g) valamilyen növényi joghurt vagy tejes dologgal kiegészítve szinten ugyanennyi (smoothie, smoothie bowl, műzli, kásák, chia pudding stb.)
Vagy mondjuk babfélék legyenek benne (hummusz, lencsekrém, babpástétom pl), vagy növényi sajt ami sok olajos magból készül (mandulából vagy szotyiból szoktam).
Ezt egészíteni ki gyümölcsökkel, zöldségekkel a vitaminok, ásványi anyagok, rostok, antioxidánsok miatt és kész :)
Szia, nem tudom használsz-e Pinterest-et, vagy ismered-e?
Veganinja egy vegán lány, van weboldala is, azon is sokmindent megtalálsz, de fent van Pinterest-en is, mindenféle vegán, illetve "véletlenül vegán" terméket összeválogatott, hogy kezdő vegánoknak segítsen.
Kimásoltam neked a linket, de mobilról írok most, remélem nem rontottam el...
Nekem ez a cikk is segített az elején:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!