Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok és társai! Minel kell...

Vegánok és társai! Minel kell ahot történie, hogy visszatérjetek a normálisabb (számunkra) étrendre?

Figyelt kérdés
2019. szept. 5. 17:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
76%
Tehát:Húsevők és társaik! Minek kell ahhoz történie, hogy áttérjetek a normálisabb (környezetileg fenntartható) étrendre?
2019. szept. 10. 19:19
 12/21 anonim ***** válasza:
68%
Nem tudna olyan dolog történni. Megláttam a vágóhidas videofelvételeket, és azt gondoltam, ebben én nem veszek részt a továbbiakban. Tudtam azelőtt is, hogyan ölik meg az állatokat, de azt nem, hogy rugdossák, dobálják, kínozzák, verik őket. Az ember legmocskosabbul a tányérjára kerülő állatokkal bánik. Lehetetlenségnek tartom, hogy én ebben valaha részt tudnék újra venni, pláne, hogy tudom, a tisztán növényi étrend teljesen egészséges, és konkrétan tök felesleges állatokat enni.
2019. szept. 10. 22:07
 13/21 tiriel válasza:
100%
29 éves vagyok. 14 voltam, amikor eldöntöttem, hogy átváltok a vegetáriánus étrendre, mert nem ízlik a hús. Nekem ez a normális.
2019. szept. 11. 05:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg, ha az éhenhalás szélén állnék. Utálom a húst, mindig is utáltam. Már három evésen sem ettem meg, holnap leszek 44...
2019. szept. 14. 16:53
 15/21 Fittike válasza:
16%

Üdvözlök mindenkit!

Személy szerint én mindenevő vagyok. Nem ítélték el senkit azért mert vegetáriánus vagy vegán, felnött embernek szíve joga eldönteni és ezt tiszteletben kell tartani! De a párom bölcsödében dolgozik és amikor a 2,5-3 éves gyerek nem ehet húst mert a szülők tiltják és rá eröltetik az már sok. Nem egy ilyen gyerek van, és a másik "mindenevő" gyerkőc uzsijából cseni el a szalámit pl. mert kívánja. Köztudott tudományos tény, hogy az állati fehérje igen is szükséges a fejlődéshez de, vásárolt orvosi igazolásokkal megkerülik a dietetikusokat és a rendszert. Kérdezem én, hogy ez nem fanatikus kicsit? Ki tudja, milyen következménye lesz a gyerekre nézve? Ez egy túl tolt túllihegett maszlag.

Ui. Akinek nem inge nem veszi magára!

A tíz parancsolat pedig valami fenomenális 😂 szerinted Jézus csak karalábén élt? A katolikus egyház a legnagyobb habzsi-dőzsit nyomja a világon.

2019. szept. 18. 19:23
 16/21 anonim ***** válasza:
22%

Mindenki ideológiát gyárt.

De ki gyártja/főzi/veszi a vega külön étrendjét a többieké mellett???

Vagy mindenki térjen át az ő kedvéért?

Szóval nincs ezzel semmi baj, ha a vega/vegán ellátja magát és nem kiszolgálásra vár!

2019. szept. 18. 20:58
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Az a válaszoló aki írta hogy a gyerekre ne eroltessuk rá a vegasagot.

A gyerek még nem fogja fel hogy a szalámi valaki megölésével kerül az asztalra. Ezért kell a szülő, hogy amíg a gyerek nem fogja fel, addig tudna terelgetni.

Vagy úgy gondolod hogy amit kíván a gyerek azt 110% be kell teljesíteni? Mi van ha azt kívánja hogy tartsatok otthon 50 ponilovat? Mert nem túl ideális helyzet, a gyerek nem tudja hogy ez "rossz".

Ja és katolikus egyház...

Jézus nem volt katolikus, zsidó volt.;)

/Megsugom ott is tiltva van többek között a disznóhús/

2019. szept. 18. 21:20
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Annak, aki az mellett érvelt, hogy a gyereknek szüksége van állati fehérjére:

Az [Ausztrál Dietetikusok Szövetsége], [Kanadai Dietetikusok Szövetsége], a [Physicians Comittee for Responsible Medicine], a [British Dietetics Association], és az [Academy of Nutrition and Dietetics] is azon az állásponton van, hogy a megfelelően összeállított növényi étrend minden életkorban (beleértve a gyerekkort és az idősebb kort is), és állapotban (beleértve a szoptatás és terhesség időszakát is) teljes körű és kielégítő az ember számára. A Pécsi Tudományegyetem nemrég az Orvosi Hetilapban jelentetett meg egy [tanulmányt a növényi étrend előnyeiről], és ők is ezen a véleményen voltak. Sőt, ők a cikkben a növényi étrendet bizonyos tipikus mai népbetegségek (elhízás, szív-érrendszeri és tumoros megbetegedések, magas vérnyomás, cukorbetegség, csontritkulás stb.) kezeléséhez és megelőzéséhez is megfelelő módnak tartották.

Emellett a [British Dietetics Association] szerint: "Alacsonyabb kockázattal jár a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, egyes rákos megbetegedések és a magas koleszterin szint tekintetében. Ez amiatt lehet, mert ezek az étrendek kevesebb telített zsírt, kevesebb kalóriát tartalmaznak, és gazdagabbak rostokban, fitonutriensekben/fitokemikáliákban (ezeknek védő tulajdonságokkal rendelkezhetnek) , mint a nem-vegetáriánus étrendek."

A [Kanadai Dietetikusok Szövetsége] amellett foglalt állást, hogy "az egészséges vegán étrendnek megannyi egészségre gyakorolt pozitív hatása ismert: alacsonyabb arányban fordul elő az elhízás, a szívbetegségek, a magas vérnyomás, a magas vérkoleszterinszint, a 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos rákos megbetegedések."

Tovább megyek, a [John Hopkins Közegészségtudományi Iskola] a következőt mondja: "Meggyőző tudományos bizonyítékok rámutatnak a túlzott húsfogyasztás, különösen a vörös- és a feldolgozott húsok és a szívbetegségek, a stroke, a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, bizonyos típusú rákos megbetegedések és korai elhalálozások kapcsolatára. A zöldségben, gyümölcsben, teljes kiőrlésű gabonákban, hüvelyesekben gazdag étrend segíthet megelőzni ezeket a betegségeket, és számos más egészségügyi előnnyel is járhat. [...] Az USÁ-ban fogyasztott a fehérjetartalmú ételek többsége hús, vagy egyéb állati eredetű termék, melyekben gyakran magas a telített zsír és koleszterin tartalma, ellentétben a tápanyagban gazdag, és az egészségünkre jó hatással lévő növényi alternatívákkal (pl. bab, borsó, lencse, szója termékek, diófélék és magvak)."

Az [American Journal of Clinical Nutrition] szerint pedig: "A nagyon alacsony húsfogyasztást vizsgálva a hat tanulmányból négynél azt figyelték meg, hogy jelentősen csökkent az elhalálozás veszélye. [...] Az észak-amerikai és az európai felnőttek jelenlegi jelenlegi kohortadatai azt mutatják, hogy azok körében, akik nagyon kevés húst fogyasztanak, tovább élnek."

A Harvard Health Publication pedig két tanulmányt is közzétett már a témában. Az [egyikben] ezt írták: "A húsfogyasztás és a vastagbélrák kapcsolatát vizsgáló tanulmány méta-analíziséből arra jutottak, hogy a jelentős mennyiségű vörös hús fogyasztása 28%-kal, a feldolgozott húsok nagy mennyiségű fogyasztása pedig 20%-kal növeli a kockázatot."

A [másikban] pedig ezt: "Úgy látszik az 'egészséges húsfogyasztás' egy oximoron lett [...] A tanulmány szerint azok, akik a legnagyobb mennyiségű vörös húst fogyasztották, általában fiatalabban hunytak el, és ennek gyakrabban volt az oka a keringési rendszer megbetegedései és a rák [...] még akkor is, ha a kutatók ellensúlyozták az egészségtelen életmód hatásait, az elhalálozások és a húsfogyasztás továbbra is összefüggésben álltak."

A [Physicians Committee for Responsible Medicine] ezt is kijelentette: "Két összefüggés rendre megjelenik a daganatos megbetegedéseket vizsgáló kutatásokban: a zöldségek és a gyümölcsök segítenek csökkenteni, a hús, az állati és a zsíros termékek pedig gyakran kockázatnövelő tényezőként jelennek meg. [...] Nem meglepő, hogy a vegetáriánusoknak van a legkisebb esélye a daganatos megbetegedésre, jelentősen kisebb, mint a húsevőknek."

Ezek mellett például az [American Association of Clinical Endocrinologists] is állást foglalt az ügyben, illetve [itt] is olvashattok további információkat a témával kapcsolatban.

Ezek után kijelenthetjük, hogy a megfelelően összeállított növényi étrend nemcsak megfelelő lehet minden életkorban és állapotban, hanem tipikus mai népbetegségekkel szemben nyújt segítséget a hatékony megelőzéshez, és segíthet kezelni is ezeket a betegségeket.

2019. szept. 19. 00:51
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a gyereknek szüksége van fehérjére. És olyan szülőkre, akik biztosítják neki, hogy ezt meg is kapja. Mindegy, hogy állati vagy növényi forrásból.

A gyerekek sokat tanulnak egymástól, így természetes, hogy meg akarnak kóstolni egy új, izgalmas ételt, amit a másik gyerek eszik. És igen, vannak olyan szülők (a vegánok és a mindenevők között is), akik nem foglalkoznak eleget a gyerek tápanyag szükségleteivel, vagy egyszerűen belefáradnak, hogy ennyi idősen a gyerek válogatós, és esélyt sem ad a változatos táplálkozásnak. Ez is normális, és elmúlik. De azt ne állítsuk, hogy a gyerek azért kívánná meg a szalámit, mert hiányzik a hús az étrendjéből! Aki ezt komolyan elhiszi, olvassa el, hogy mit tartalmaz egy szalámi, mennyi a hústartalma. Ha a gyereknek annyira hiányozna a hús, hogy ebből próbálja bevinni, akkor már leharapta volna az óvónő ujjait is.

Ha egy óvónő úgy látja, hogy a szülők elhanyagolják a gyerek táplálkozási szükségleteit, és olyan hiány alakul ki, hogy ez meglátszik a gyereken (betegség formájában, nem a kíváncsiság jeleként), akkor azzal az egy családdal kapcsolatban kell intézkedni, nem hangosan lejáratni az összes vega/vegán családot. Ha a gyereknek kutya baja, csak a vegánság ténye zavarja, akkor tartsa meg a véleményét magának, és tartsa tiszteletben a szülők kérését.

2019. szept. 19. 07:21
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Rám meg gyerekkoromban rám erőltették a húst (értsd: pofon járt és ordítás, ha nem ettem meg, pedig nem egyszer kihánytam utána, gyűlöltem), gondolom az tök oké, mert kIeGyEnSúLyOzOtT éTrEnD :3

2019. szept. 19. 08:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!