Konfitált kakas mennyi idő?
80 fok nem sok? Szerintem most már keményedik, mert szárad. Alacsonyabb hőmérséklet kellene. 70-75 fok a rendes maghőmérséklet, és ennél több idő, főleg, ha öreg.
Kacsát, libát szoktak így készíteni, persze lehet házityúkot, sertést, marhát is.
„Ne csigázz! Meddig sült? :)”
A konfi lassú főzést jelent a franciáknál, igen-igen régi eljárás, csak a kifejezés lett manapság felkapott hazánkban.
Ugyanaz, mint a zsírban eltevés. Egy hús konzerválási eljárás alapvetően. Alacsony hőmérséklet és türelem kell hozzá.
Ha jól készítik, akkor nem szárad ki a hús és omlós marad (a hirtelensültek jellemzően frissen jók, de később szárazzá és keménnyé válnak, a konfi hús omlós marad.
Bocsánat a vásárnapi hajszában elfelejtettem felmérni.
Reggel lett kivéve sütőből felmelegedés után 18 órát volt benn. Vajpuha lett a zsirja isteni, a húslét nem párologtattam el belőle mert imádjuk.
Kipróbálom majd más hússal is nem csak a dinoszaurusz kakassal. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!