Ki-mit reggelizik, vacsorázik?
Reggeli: néha sikerül magamba erőszakolni egy müzliszeletet, vagy egy "győri édes jó reggelt" kaliberű kekszből a csomag felét, de amúgy gyűlölök reggel enni, csak tudom hogy muszáj, és éhgyomorra nem jó meginnom a teámat.
Vacsora: az esetek 95%-ában szalámis szendvics. Néha tonhalas szendvics, vagy vajas pirítós.
Nem túl változatos!
Annyi mindent lehetne még enni a szalámin kivül.
Reggelire muzli tejjel,virsli,vagy zabpelyhes kevert tojas(megpiritom a zabpelyhet olivaolajon vagy kokuszolajon es utana jon a tojas..isteni)
Vacsira pedig amit eppen aznap foztem..valtozo :)
#2
Tisztában vagyok vele, de este már nem változatos kajára vágyok, csak arra, hogy ne üres gyomorral feküdjek le aludni.
Ebédet eszek változatosan. :)
Reggelizni nem mindig szoktam, általában 2-3 zsemle + pástétom, májas, valami szalámi, ilyesmi.
A vacsora sokszor ebédből visszamaradt valami egy kicsit felturbózva. Most épp csirkemellből készült pörkölt, nokedlivel.
Most épp zellerkrém levest készülök főzni, amit jól meghintek tálalásnál reszelt sajttal, és pirítóst eszek mellé.
Nekem ez akár reggelinek is dukál majd.
Nálam nem mindegy, hogy hétvége vagy hétköznap.
Hétköznap a reggelim általában szendvics. Teljes kiőrlésű magvas kenyér, vaj, valamilyen felvágott, sajt, tojás (néha sütve, néha keményre főzve), saláta, retek, uborka/paradicsom; vagy esetleg ezek helyett feltétként házi túrókrém és zöldségek, néha rántotta, attól függ reggel mennyi időm van megcsinálni. 10-11 között reggelizek, ezek gyorsan megvannak és be tudom vinni az irodába, arról nem is beszélve, hogy sokféleképpen tudom variálni a feltéteket, így nem unom meg.
Hétköznapi vacsora általában a főtt étel, csak este van időm főzni munka után. Nemzetközi konyhát főzök (olasz, mexikói, lengyel, koreai, thai, spanyol, közelkeleti, havi 1-2 magyaros is belefér) egy hónapban maximum 2x van ugyanaz, törekszem a változatosságra. Rengeteg halat, tengeri herkentyűt eszünk, sokféle zöldséget, heti 2-3 alkalommal húst, ami általában marha, bárány vagy néha szárnyas, bár azt annyira én nem szeretem.
Hétvégén megadom a reggelinek a módját, vagy villásreggelit készítek elő mindenféle dolgokkal, vagy omlettet csinálok, vagy baconös tojásos muffint, néha sütök házi péksütiket, ilyesmi. Hétvégén délután ebédelünk meleget, szóval este már csak valami könnyebbet eszünk, vagy rámegyünk az ebéd maradékára, ha van.
Reggeli nálam sem lényeges, vagy eszek, vagy nem.
Ebéd normálisan leves + második.
Vacsora tegnap pl. tojásrántotta kolbásszal, zöldpaprikával, ma: májkrémes kenyér szintén zöldpaprikával.
Lehet túrógombóc, vagy meleg szendvics, esetleg virsli mustárral, sült, főtt kolbász sült krumplival
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!