Milyen a jó brassói?
" brassói evés lényege, hogy felváltva szúrsz fel húst és krumplit"
NEM, a brassói-evésnek NEM EZ a lényege!
Egyetlen ételnél sem az a lényeg, hogy milyen darabokat szedsz az evöeszközödre, hanem az íze és állaga. (Mellesleg kultúrált helyen nem szúrkálják az ételt, hanem a késsel rákotorják a villára)
Ettöl függetlenül a brassóinak nem kell sem tocsognia a zsírban, de nem is kell száraznak lennie - azt sült apróhúsnak és hasábburgonyának nevezik -, valahol a kettö között.
Nekik olyan a jó, neked ilyen a jó.
ha azt mondjuk neked, hogy nekik van igazuk, akkor mostantól így fogod érezni? na ugye, hogy nem...
mi sem szeretjük szárazon. de azėrt ne is tocsogjon..
De azt mėg senkitől nem hallottam hogy az volna a lényege a brassoi evėsnek amit te írtál.. :D
A brassói nem pörkölt, így "levének" sem szabad lennie.
Eleve a jó brassóiba nincs vöröshagyma és a domináns pirospaprika.
Nyers húsos füstölt szalonnát kell apró kockákra vágni, kiolvasztani, megpirítani, arra rátenni a kockára vágott húst, sózni, borsozni és ízlés szerinti fokhagymát rányomni. Ilyenkor lehet egy csapott mokkáskanál pirospaprikát rátenni,hogy aranyló színe legyen.
Összekeverni és fedő alatt a saját kidobott levében megpárolni, majd fedő nélkül zsírjára sütni.
Kinek mi a jó? Az ízlések különböznek.
Én úgy készítem, hogy van egy szaftja, amit a sült krumpli felszív, ettől lesz jó. Nem tocsog, de nem is száraz.
És én nem teszek bele piros paprikát. Mifelénk nem szokás. Viszont teszek bele zöldborsót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!