Fehércsokis torta recept? (lejjebb)
Hozzávalók
2 1 / 2 csésze liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 / 2 teáskanál sütőpor
1 / 2 teáskanál só
30g fehér csokoládé, apróra vágott
1 / 2 csésze forró víz
1 csésze vaj, lágyított
1 1 / 2 csésze fehér cukor
3 tojás
1 csésze író
30g fehér csokoládé, apróra vágott
2 1 / 2 evőkanál liszt
1 csésze tej
1 csésze vaj, lágyított
1 csésze fehér cukor
1 teáskanál vanília-kivonat
1, Melegítsük elő a sütőt 175 °C fokra. Szitáljuk össze a 2 1 / 2 csésze lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. Tedd félre.
2, Egy kis fazékban, 6 dkg olvasztott fehér csokoládét és a meleg vizet alacsony lángon keverjük simára, és hagyjuk szobahőmérsékletre hűlni.
3, Egy nagy tálban 1 csésze vajat, 1 1 / 2 csésze cukrot keverjünk krémesre. Adjunk hozzá egyenként a tojást, és mindet kevejük jól bele. Keverjük össze a liszttel keveréket felváltva íróval. Keverjük össze az olvasztott fehér csokoládét és 1 1 / 2 teáskanál vaníliával.
4, Öntsd a tésztát két kb 20 centis kerek tortasütő tepsibe. Sütjük 30-35 percig az előmelegített sütőben, amíg a tészta nem ragad rá a fogpiszkálóra amit beleszúrsz.
5, A bevonat:
Egy közepes tálban, keverj ki 6 dkg fehér csokoládét, 2 1 / 2 evőkanál lisztet, 1 csésze tejet. Főzd fel közepes lángon, folyamatos keverés közben, amíg a keverék nagyon sűrű lesz. Hagyd teljesen kihűlni.
6, Egy nagy tálban 1 pohár vajat, 1 csésze cukrot, 1 teáskanál vaníliát keverj csomómentesre. Fokozatosan adjunk hozzá lehűtött fehér csokoládét keveréket. Addig keverd, amíg sűrű tejszínhab állagú lesz. Kend el a krémet a rétegek között, a maradékot meg a torta tetején és oldalán.
Ez egy angol nyelvű recept fordítása, ha hibás a fordítás, akkor bocsi.
Az eredeti:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!