Ez az öntöttvas serpenyő jó?
A kérdés, hogy mire szeretnéd, hogy jó legyen?
Attól, hogy öntött vas még lehet bevonatos. A súlyán lehet legjobban érezni, hogy az-e.
A konyha ahol dolgoztam, volt mind két féle serpenyő, egyik fényes, fémes, a másik pedig fekete. De mindkettővel ugyanúgy kellett bánni.
kb. így nézett ki: [link]
Nem biztos, hogy bevonatos. Nem ismerem konkrétan, úgyhogy nem tudok teljesen biztos választ mondani.
De nem föltétlenül bevonatos. Lehet felületkezelt is, ami arról szól, hogy felhevítve belediffundálódik a felületi molekulák közé valami anyag, ami azért hasznos, mert a simán kezeletlenül hagyott vas 1 mosogatás után rommá rozsdásodna.
Ezért nem volt szabad elmosni az öntöttvas palacsintasütőket. Legalábbis eleinte, utána már abba is, házilag belediffundálódik az olaj.
Ugyanez van a wok-okkal. Eredetileg azzal se csináltak semmit, sima vas, meg lemez volt, csak a sok magas hőmérsékletű használat közben a zsiradék bediffundálódik, és létrehoz egy olyan felületet, ami nem tapad.
Jobb, mint a teflon, mert nem igazán lehet levakarni róla.
Szóval lehet, hogy gyárilag gyártják már ilyenre, gyártás közben úgyis meleg, semmiből nem tart nekik, és eladhatóbb, mert akár állás közben is berozsdásodhatna, olyat meg senki nem vesz meg.
De ez csak egy ötlet, reális ötlet, de ne vedd biztosra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!