Hogy hívjàk ezt a süteményt?
Még gyerekkoromban a mamám sütötte nekem, de sajnos nem tudom a nevét és így nem találom a receptet se.
Arra emlékszem, hogy egy jénaiban volt megsütve és abból vágta nekem a mama a “kockákat”, mintha piskóta lenne, de ez tojásból volt! Olyan állaga volt mint a rántottának és édes volt. Tésztája talán nem is volt, de ez nem biztos.
Ebből felismeri valaki?
Sokat segítene, ha elmondanád, hogy mi volt még benne, mert nem hiszem, hogy csak egy édes, sült tojásmassza lett volna. mert nagyjából azt nevezik piskótának.
Bár ez nem "rántotta", de ezt(is) szokták kockázni jénaiból:)
Máglyarakás:
Igaza van az 5-nek, tejespite lesz az. Annak van rántotta feelingje.
Nekem így kapásból a francia tejespite ugrott be, de gyümölcs is szokott benne lenni: [link]
(Illetve a rizskoch de abban ugye rizs van.)
Sajnos tényleg alig emlékszem rá, hisz kisgyerek voltam még. :)
A “tojásrántotta” össze volt keverve még fodros kocka tésztával. A süti teteje aranybarnára volt sülve, egyébként pedig sárgás-fehéres színű volt.
A tejes pite néhány -recepthez mellékelt- képen tényleg hasonlít rá, köszönöm. Megsütöm a hétvégén, az ízéről biztos felismerem. :)
#9
Na látod, ez már komoly segítség volt!
Ami tésztával (recept szerint cérnával vagy metélttel) van összekeverve, az a VARGABÉLES!
Azért mert a mamid másmilyennel készítette, az még bizony az!:)
(Mazsolával, vagy anélkül, ki hogy szereti)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!